Hosszú távra tervezünk

Annak szellemében, hogy hosszabb távra is élhető település maradhasson Kaplony, a község igyekszik jó kapcsolatokat ápolni a többi között a szolgáltatókkal. Minap hivatalos átiratban tájékoztattuk az áramszolgáltató tervezőit arról, hogy a Gyula térnek nevezett területen sportkomplexum létesítését tervezi a helyhatóság.

Mindez azért volt indokolt, mert jelenleg zajlik egy transzformátorállomás tervezése. Mégpedig ugyanoda. Mint ismeretes, a Kisvégnek nevezett falurészen az áramszolgáltatás igencsak instabil. Valamelyest az utóbbi időben sikerült ezen javítani, de messze nem a mostani a végleges megoldás. A tartós az lesz, ha annak a vezetéknek az ellátására egy új transzformátorállomást építenek ki. Ehhez biztosítana területet a helyi önkormányzat. A szolgáltató területi vezetőjével még az előző év végén egyeztettünk, azóta is, méghozzá több alkalommal. A napokban jöttek el a tervezőmérnökeik a helyszínre. Őket tájékoztattuk arról átiratban, hogy a közeljövőben nagy fogyasztású létesítmény lesz ott, így mikor tervezik az állomás nagyságát, a jelenleginél nagyobb kapacitással számoljanak.

Mint megtudtuk, a tervezés már előrehaladott fázisban van, ezzel együtt merészség még konkrét időpontot mondani a megvalósítás kapcsán. A valószínűnek a jövő év tűnik.

Ellenben arra is kell gondolnunk, hogy ha megtörténik a mostani beruházás – annak a költségeit a szolgáltató kell hogy előteremtse –, akkor a hosszabb távú jövőben sem valószínűsíthető, hogy arra lesz újabb beruházás. Ezen logika mentén kértük egy jelentős kapacitással rendelkező állomás létesítését.

%d blogger ezt szereti: