Legyen új munkagép?

Az idei év költségvetésének módosítása volt a július 15-én megtartott rendes havi tanácsülés központi témája. Pénzt különítettek el az esetlegesen leendő hivatali épület területrendezésére; mezőgazdasági utak kövezésének megtervezésére; teqballasztalok vásárlására; kulturális rendezvények szervezésére.

Külön napirendi pontként döntöttek a folyó év második negyedéves költségvetési beszámolójának elfogadásáról, illetve a tartalékalap átcsoportosításáról. Felmerült, hogy egy új munkagépet vásárolna a kaplonyi önkormányzat, mivel a mostani már igencsak elhasznált. A testület árajánlatok összegyűjtését kérte, viszont elviekben a vásárlás mellett döntött. Egy korábbi elvi döntésnek megfelelően az egyházi közösségek számára elkülönítettek 150 ezer lejes alapot, erre már lehet pályázni.

A szúnyogirtást is meg fogja rendelni a vezetőség a testület határozatának értelmében. Mint elhangzott, amennyiben nem lesz a mostani, közúti irtás hatékony, akkor a közeljövőben meg fogják rendelni a légi irtást is.