Kihez jut el előbb a gáz?

Jelen pillanatban nem tudom megmondani, hogy mikor ér el a gáz fővezetéke Kaplony azon szegleteibe, ahol még nincs jelen. Annak idején decemberben tanácsülés keretében biztosítottam a lakosokat arról, hogy mindent elkövetünk: minél hamarabb eljuthasson hozzájuk ez a szolgáltatás.

Azonban – mint számomra a mai napon kiderült – nem bíztak a szavamban, és önállóan megkezdték az eljárást. Egyenként. Egyéni felhasználóként. Ennek okán nem is tudom megmondani, mikor is ér el hozzájuk a szolgáltatás.

Mint ismeretes, a jelenlegi jogszabályok kimondják, hogy amennyiben felhasználók igénylik, a szolgáltatónak kötelessége eljuttatni a szolgáltatást a felhasználókhoz. Azonban értelemszerűen ennek nem tehet eleget rögvest. Így nem tudni, hogy mikor is teljesül az igénylés. Azaz például mikor jut ki fővezeték a Kisvégbe vagy az Alsókamat utcába.

Amennyiben az önkormányzat kérte volna a fővezeték meghosszabbítását, akkor mi kellett volna fizessük a számlát, ellenben jövő tavaszra (de picit optimistább becslés szerint akár idén télre) eljutott volna oda a vezeték.

Még az elmúlt év végén fel is kerestünk egy vállalkozást, mely a gázszolgáltatással foglalkozik. Kiderült, hogy tulajdonképpen telekkönyvezési gondjaink vannak a Sport utcában, és mint javasolta, várjunk, hiszen szerencsésebb, észszerűbb egyszerre beadni a dokumentációt. Mi így is tettünk. Ennek okán mondtam a 2020. december 17-ei tanácsülésen: várjunk, amíg mindahány érintett utcát sikerül telekkönyveztetnünk. Mostanra készült el a Sport utca teljes telekkönyveztetése (sajnos ez egy ilyen lassú folyamat, talán hamarabb hozzá kellett volna kezdeni…).

Ma viszont kiderült, hogy már egy hónapja a két fentebb megnevezett utca lakosai benyújtották egyenként, egyéni felhasználóként a kérésüket. Ez azt jelenti, hogy nem mi, a helyi tanács kell hogy előteremtse a szükséges anyagi beruházást, hanem a szolgáltató. Ellenben netán később jut el oda a gáz.

Ők tudják!

Annyit azonban megjegyeznék, hogy bár a Sport utcán valóban kevés felhasználó található, de ők is teljes jogú tagjai ennek a falunak. Nem lehet őket sem kihagyni. Mármint akkor nem, ha mód van arra, hogy orvosoljuk a problémájukat. Mi ennek a lelkületnek – az együvé tartozásnak – megfelelően vártunk.

Azonban alkalmazkodni fogunk az új viszonyokhoz: amennyiben a Kaplonyi Helyi Tanács beleegyezik az indítványomba, minél hamarabb megkezdjük a fővezeték a Sport utca irányába történő bővítésének a kérvényezését. Hogy a többiekkel mi lesz, én nem tudom megmondani.

Tisztelettel,
Megyeri Tamás Róbert

%d blogger ezt szereti: