Szivárványos gyereknapi rendezvény

Színes programkavalkáddal várják a kaplonyi kicsiket a községháza udvarára vasárnap a Szivárvány Egyesület tagjai és önkéntesei. Békési Nórát kérdeztük a részletekről.

– Hogy hogy gyereknapi rendezvénnyel készül a Szivárvány Egyesület? Mire számíthatunk, mi fog történni a kaplonyi községháza udvarán és a kultúrházban május 30-án?

– Nem volt kérdés számunkra, hogy megünnepeljük a gyereknapot, hiszen a gyerekekért dolgozunk, róluk szól minden a Szivárvány Egyesületben és mivel munkánk során szeretnénk felhívni a figyelmet az „élmények” fontosságára, ezért egyértelmű volt, hogy mi jókedvet, izgalmakat, új élményeket szeretnénk ajándékba adni a gyerekeknek. Ezzel szeretnénk megmutatni azt, hogy a gyerekek minden apró, egyszerű játéknak mennyire tudnak örülni, felhőtlenül boldognak lenni, ha közben figyelmet, szeretetet és elfogadást tapasztalnak. Ezek az élmények és közös, boldog pillanatok sokkal nagyobb hatással vannak a gyerekek életére, mint egy méregdrága új játék, amivel valószínűleg egyedül játszik néhány napig, majd várja a következő, még újabb játékot.

A községháza udvarán szórakoztató, ügyességi játékokban vehetnek részt a gyerekek, ugrálhatnak a légvárakban, különféle lufiállatokat hajtogat nekik egy bohóc, a lányok különleges hajfonatokat kérhetnek, lehetőség lesz arcfestésre, csillámtetoválásra, mindeközben pedig muffint, fánkot, palacsintát és limonádét fogyaszthatnak. A kultúrház elől lovashintó indul majd több járatban, amivel a környéken utazhatnak a gyerekek. A kultúrházban különböző kézműves foglalkozásokhoz csatlakozhatnak a gyerekek, két alkalommal gyerek-aerobicon vehetnek részt, a nagyobbak kipróbálhatnak egy új sportot, a floorballt, majd a napot egy tábortűz köré ülős, gitárkíséretes közös énekléssel zárjuk.

A gyereknap vendégeként Nagyálmos Ildikót tisztelhetjük, aki a kortárs irodalom egyik kiemelkedő alakja, napjaink gyermekverseinek egyik költője. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a költő személyével és verseivel való megismerkedésre.

– Miért éreztétek fontosnak, hogy ekkora rendezvénnyel rukkoljatok elő?

– Nem éreztük fontosnak és nem az volt a cél, hogy minél nagyobb rendezvényt szervezzünk, mi egyszerűen csak végiggondoltuk minek örülnének a gyerekek, a felmerülő lehetőségek közül mik azok, amiket kivitelezhetünk és dolgoztunk azon, hogy ezt megszervezhessük.

– Bizonyára sok-sok szervezést igényel egy ekkora rendezvény. Ha jól sejtem, vannak segítőid. Kik ők? És kik a támogatóitok?

– Schrádi Evelynnel ketten terveztük és kezdtük el szervezni a rendezvényt, hozzánk pedig társult egy szuper önkéntes csapat, akik ötletekkel, eszközökkel és munkával mellettünk állnak. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő alatt, egy ennyire kreatív, tettrekész, aktív, jól együttműködő csapat alakul ki. Ez körülbelül 30 aktív személyt jelent, fiataloktól idősekig egyaránt. Nagyon jó velük együtt dolgozni, köszönjük nekik!

A rendezvény anyagi hátterét a támogatók biztosították. A rendezvényen minden játék, étel és ital ingyenes a gyerekek számára. Az apró nyereményeket Hágó Áron, illetve a Gold T-farm biztosítja, a vizet és üdítőt az Alconor Company. Jelentős anyagi támogatással járult hozzá a rendezvényhez az Agro Pataki vállalat, szintén jelentős összeget kaptunk a nagykárolyi Fitness Clubtól, a kézműves foglalkozáshoz szükséges alapanyagokat a MaMóka kézműves termékeket gyártó vállalkozás biztosítja. A helyszínt és a plakátok nyomtatását a kaplonyi önkormányzat biztosítja, az ügyességi játékokban használt eszközöket a Kálmándi Kézi Sulitól kapjuk, az egyesületet a szükséges szemléltető eszközökkel a Creativiky magánvállalkozás segíti. Ezen felül magánszemélyek anyagi támogatása is jelentősen hozzájárul a rendezvény kivitelezéséhez. Ezen támogatásokat nagyon szépen köszönjük!

Érdekes és nagyon jóleső tapasztalat volt az, hogy az emberek önként szerettek volna segíteni, mindannyian fontosnak érzik, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák ezt a rendezvényt.

 

%d blogger ezt szereti: