Rövidesen lesz fénysorompó?

Az eddigi tapasztalatok alapján mindösszesen óvatosan merjük tudatni, de jó esély van arra, hogy még most nyáron elkészítik végre a Nagykároly és Kaplony között lévő vasúti szintjárókat. Mégpedig jelzőlámpákkal, félkarú sorompóval – ahogy azt már régebben megígérték.

Mint ismeretes, a vasúti társaság a közlekedésügyi minisztérium felkérésére előrébb vette a kaplonyi vasúti átjárók ügyét. Közben persze kormányválság alakult ki, sőt, immár más a kabinet vezetője. Mindezek okán halasztódott a megvalósítás. A közbeszerzést odaítélték egy vállalkozásnak – egy hosszas eljárást követően. A vállalkozás azonban mindmáig hiába várt a munkálat megkezdésére előíró felszólításra. Eddig. Nemrégiben ugyanis megjött, sőt, ma, kedden a kivitelező munkatársai a vasutasokkal együtt a helyszínen tanulmányozták, miként is kellene nekifogni a megvalósításnak. Elmondták, hogy előreláthatóan szombat-vasárnap fognak munkálkodni, hogy a legkevésbé zavarják a forgalmat. Minden bizonnyal akkor majd alternatív útvonalon lehet Kaplonyból Nagykárolyba jutni, jelesül Kálmándon keresztül. De persze erről időben tájékoztatni fogják a lakosságot.

Mint mondták, technikai akadályát nem látják annak, hogy belátható időn belül elvégezzék a szükséges beavatkozást. Reméljük, egyéb nehézség sem akad.

%d blogger ezt szereti: