Ne szemeteljünk!

„Kubasi” gazdák tudatták tegnap, hogy elakadt egy jármű az út közepén. Ennek az utánfutója tele volt szeméttel, mégpedig mindenféle hulladékkal. Ez alkalommal sikerült visszafordítani a „tettest” (aki más településre való!), azonban közben egy másik illető, immár kaplonyi lakos, leborította a szemetét.

Mivel nyilvánvaló, hogy ki az illető, az alpolgármester utólag megkérte őt, hogy 48 órán belül távolítsa el a hulladékot, különben hatósághoz fordulunk.

A községi vezetőség kérése mindezzel kapcsolatban: az építkezési hulladékot ki szabad vinni az erre kijelölt helyre, azonban kizárólag akkor, ha előtte erről értesíti a kaplonyi lakos a helyhatóságot. Fontos tudni, hogy csak építkezési vagy kerti hulladékról van szó, egyéb jellegű szemetet szigorúan tilos.

Ugyanakkor azt is kell tudni: arra a területre egy gondozás, tereprendezés ráférne. Viszont ezt a jelen körülmények között nem lehet megvalósítani, ezért az a kérése a vezetőségnek, hogy egyelőre a hulladékokat ne hordják ki. Amint sikerül megteremteni az alapfeltételeket, értesíteni fogjuk a lakosokat. A megértésüket előre is köszönjük!