Én már aláírtam! Ön mire vár?

Magánemberként kezdeményeztem pár napja, hogy az internetszolgáltatásban előforduló fennakadások okán is szerencsés lenne összefognunk. Vélhetően nagyon sokra nem megyünk vele, de közösségként mégiscsak nagyobb tekintélyünk van, mint egyenként. Ennek okán javaslom azoknak, akik egyet értenek velem / velünk, hogy írják ők is alá.

A közösségi felületen okkal / ok nélkül okolják a polgármestert annak kapcsán, hogy nincs, illetve nem mindig van internet a faluban. Nos, az a helyzet, hogy meglehetősen kevés eszköze van a mindenkori polgármesternek ebben a témában. Egyeztettem az egyik szolgáltatóval, az ő munkatársuk ígérte meg, hogy legkésőbb Karácsonyra be lesz kötve a nagy sebességű internet. Erről hírt is adtam. Hogy addig mi a teendő? Nem igazán tudom, mit mondhatnék. Egy lakos jelezte, hogy írásban kért magyarázatot a szolgáltatótól, illetve hogy írásban jelezzék az oktatási intézmények számára, hogy ekkor és ekkor a szolgáltató hibája okán nem volt lehetősége a tanulónak vagy pedagógusnak részt venni az online oktatásban. Egyelőre nem kapott választ. S félő, hogy érdemit nem is fog kapni.

A problémát jeleztem az iskolai vezetőségnek is. Török Tamás igazgató úr elmondta, hogy a tanári kar részéről a lehető legnagyobb empátiával kezelik a kialakult helyzetet. Ugyanakkor tőlük is elvárják a következetességet, őket is ellenőrzik a tanfelügyelősség részéről. Lehetetlen helyzet, az bizonyos!

A magam rendjén csak annyit tudok javasolni, és ebben tevékenyen részt is veszek, ha felkérnek rá, hogy írjunk alá egy petíciót, amelyet jó ezer előfizető lásson el az aláírásával, ezt juttassuk el a megyei kormánybiztosi hivatalhoz, illetőleg a szolgáltatóhoz. Igen is jogunk van a szolgáltatáshoz, ha már fizetjük. Ön aláírja? (Netán csak a polgármestert akarja okolni?)

A felhívás szövege:

Tisztelt RCS-RDS Kft!

Alulírottak mindannyian az Önök cégének vagyunk előfizetői. Az utóbbi időben sajnos kevéssé megbízhatóan működik az internetszolgáltatásuk. Arról értesültünk, hogy még az év végéig kivezetik a községünkbe az optikai kábelhálózatot. Sejtjük, hogy még az Önök cégét is sújtja a világjárvány (például munkaerőhiánnyal küszködhetnek), mégis arra kérjük Önöket, hogy egyfajta írásos nyomát adják annak, hogy nem a mi hibánkból szünetel az internetszolgáltatás.

Azért van erre szükségünk, mert jelenleg online zajlik az oktatás. Ennek okán közülünk sokaknak vagy mint tanulók, vagy mint pedagógusok részt kell vennünk ezeken a foglalkozásokon, tanórákon. Ellenben ezt nem tudjuk megtenni, mivel nem mindig működőképes a szolgáltatás.

A kérésünk tehát az, hogy igazolást adjanak nekünk, ebben legyen feltüntetve, hogy az adott házszám alatt lévő előfizetésnél az adott időben nem működött a szolgáltatás, és ez a szolgáltató kizárólagos hibája.

Tisztelettel,
a kaplonyi előfizetőik

Aláírni a községházán lehet (munkaidőben, azaz 8 és 16 óra között).

Kérem, hogy egy előfizetés nevében kizárólag az előfizetés megkötője (azaz a számlán szereplő személy) írja alá, és tüntesse fel az előfizetői sorszámát (cod client), erre egyebek mellett a számlánkon bukkanhatunk rá. (Egy háztartásból ne írják alá többen, nem a mennyiség a fontos, hanem mindösszesen azt kell jeleznünk a szolgáltatónak, hogy komolyak vagyunk, az előfizetői jogainkkal kívánunk élni.)

Fontos, hogy a vonatkozó járványügyi előírásokat tartsuk be. Mindenki hordjon maszkot az aláírások közben is, lehetőleg kesztyűt, vagy előtte fertőtlenítse a kezét. Amennyiben egyszerre többen érkeznek, kérjük, lehetőség szerint az épület előtt várakozzon pár percet. A helyiségekben ne legyenek bent sokan.

Hajrá, Kaplony!