Volt értelme a mai áramszünetnek

Amit terveztek, elvégezték – tájékoztatott érdeklődésünkre az áramszolgáltató részlegvezetője. Mint mondta, kisebb ellenőrző mérések maradtak hátra. Megmérik, hogy kellően állandó-e a szolgáltatás minősége az egyik utcában, azonban összességét tekintve elmondhatja, hogy elméletileg hasonló áramszolgáltatás-kiesés, mint amilyen nemrégiben volt, nem fordulhat elő jó ideig.

Mint ismeretes, másfél hete áramszolgáltatásbeli gondok adódtak Kaplonyban. A szolgáltató munkatársai még aznap, szombat este hozzákezdtek az elhárításhoz. Jórészt sikerrel. A gond – mint mondták – főként a nagy terhelésre vezethető vissza.

A szolgáltató vidékbeli részlegének vezetősége a következő napokban tájékoztatta a községi vezetőséget, hogy kénytelenek nagyobb volumenű javítási, karbantartási munkálatot végeztetni – erre került sor ma. A munkálatok során időszakosan, illetve részlegesen nem működött az áramszolgáltatás a Magyar utcán, az Alsókamat utcán, a Fő utca egészén, illetőleg azon kisebb utcákban, amelyek áramellátása az ezeken az utcákon lévő központokból történik. A szolgáltató kérte, hogy türelemmel és megértéssel fogadjuk az elodázhatatlan beavatkozást, a kellemetlenségekért elnézést kértek, de ezek a munkálatok szükségesek annak érdekében, hogy például a decemberi ünnepek alatt ne legyen fennakadás. Mint mondták, alapvetően sikerült felkészülni a nagyobb igénybevételre.