Tisztelt kaplonyiak!

Szeretnék reagálni a Mosdóczi Vilmos közösségi felületén megjelent bejegyzéséből pár gondolatra.

„Negyedik alkalommal indulok a polgármesteri cím elnyeréséért, de ehhez fogható lejárató, félrevezető kampánnyal még nem találkoztam” – írta a polgármester. Én másként fogalmaznék: „Negyedik alkalommal indulok a polgármesteri cím elnyeréséért, de ehhez fogható valós tényeken alapuló, őszinte, mégis erős kampánnyal még nem találkoztam”.

Aztán folytatnám egy másik, szintén ebből a bejegyzésből származó részlettel: „eddig nem gondoltam, hogy bizonyos emberek, a hatalomért mi mindenre képesek.” Ha önmagára gondolt a polgármester úr, akkor minden rendben. Emlékezzünk ugyanis vissza a 2012-es helyhatósági választásokra, amikor is Tóth Imelda volt az ellenjelöltje, milyen lejárató kampányt folytatott ellene. Következtek a 2016-os választások, a történelem megismételte önmagát, ha emlékszik, a választás előestéjén a közösségi felületén egy videós hangfelvételt jelentetett meg. Úgy gondolom, ezzel a gesztussal minősítette önmagát, és sajnálatos módon a falunkat is, hiszen ez nem méltó viselkedés a Magyar Polgári Párt egyik országos alelnökeként. A kérdésem az: Ön ismeri-e az emberi erkölcsöket, amennyiben nem, jó lenne ezt pótolni.

A Kaplonyi RMDSZ immár a hetedik hónapja az emberek szemébe nézve kampányol, bizonyára ez egy kicsit idegesítő az Önök számára, mivel az Önök kampánya mandátumról mandátumra nagyjából az utolsó két hétre fókuszál. Bízunk abban, hogy ez alkalommal más síkra helyezik a kampányukat, és elmaradnak a rágalmazások, valamint az emberi becsületekbe való kíméletlen belegázolások, lásd a fentebb megemlített eseteket.)

A bejegyzése többi része, úgy gondolom, meglehetősen zavaros és homályos.

Szeretném, így a kampány vége felé egy béke Nobel-díjas orvos gondolatát a figyelmébe ajánlani, hiszen a mai rohanó világban ez különösen időszerű:

„Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes.”

Albert Schweitzer

Arra bíztatok minden kaplonyi szavazatra jogosult lakost, hogy vegyünk részt minél nagyobb számban az előttünk álló helyhatósági választáson, igen is szóljunk bele a falu vezetésébe.

Legyünk közösen igényesek, hiszen Kaplony többet érdemel!

A változást pedig egész egyszerűen csak akarni kell.

Tisztelettel,

Kánya Zsolt Albert
a Kaplonyi RMDSZ ideiglenes elnöke

%d blogger ezt szereti: