Ilyen kell hogy legyen a kampányolás!

Nem szeretnék patetikus lenni, ám meg kell mondani, hogy a szeptember 27-ei választások eredményétől függetlenül komoly célkitűzésekkel vágtam neki ennek a kampánynak. Azaz szeretnék a magam hangos, ám csekély eredményeket felmutató módján mégiscsak hasznára válni a választott otthonom közösségének. Egyelőre persze kevés sikerrel jár együtt ebbéli törekvésem. Ám most talán valami sikerülhet.

Ugye, nem is olyan régen megkezdtük volna a nagytemplom előtti emlékmű rendbetételét. Azonban abba ütköztem, hogy a szakhatóság nem engedi csak a helyhatóság számára. Sajnos a hivatal ezidáig abban az ügyben nem tett semmit – mentségükre mondom, hogy van egyéb fontos teendő is, nem is okoskodni akarok, nem akarok beleszólni a munkájuk ütemtervébe, csak jelzem, hogy kívülállóként nem tudunk semmit tenni abban az ügyben.

A konzultációm kapcsán szereztem arról tudomást, hogy a kaplonyi Gödrök utcán borzasztóan ingadozik az áramszolgáltatás. Egyeztettem is a szolgáltató pár munkatársával, s bizony kiderült, hogy valóban új állomást kellene arrafelé építeni. Képzeljék, a Magyar és a Temető utca kereszteződéséből vezetik el a Gödrök utcájába az áramot…

A lényeg: azt javasolták, hogy gyűjtsenek aláírásokat az ott lakók, és küldjék el azokat egy kérvény formájában a szolgáltatónak. Ha lesz papíros alapja a kérvénynek, akkor előreláthatóan a megyei részleget felszólítják a központból, hogy ellenőrizze: mi is a gond okozója. Utána pedig talán hozzákezdenek a munkálathoz. Mint az ismerőseim sugallták, konkrét időpontot nem lehet megsaccolni sem. Talán egy hét múlva, talán egy év múlva. Mindenesetre az bizonyos, hogy magát az eljárást meg kell kezdeni.

Nos, tegnap neki is vágtam a megnevezett utcának, mégpedig Rotmund Gergő társaságában felkerestük a lakosokat. Akit otthon találtunk, aláírta a kérvényt. Ezt ma el is juttattam a szolgáltatóhoz. Kaptam is iktatószámot. A válasz e-mailben leírták, hogy tanulmányozzák a kérvényt, válaszolni is fognak.

Hogy miért dicsekedek el ezzel az amúgy nem nagy tettel? Mert kampány van, mert szerintem ilyesféle cselekedetekkel kell megtölteni ezt az időszakot. Hátha valamelyik konkrét haszonnal is jár, hátha pont e kérvény hatására végzi el a szükséges beavatkozást a szolgáltató.

Tisztelettel,

Megyeri Tamás Róbert