Szúnyogirtás, pontosabban: szúnyoggyérítés Kaplonyban

A mai tanácsülésen elvi beleegyezését adta a helyhatósági döntéseket meghozó testület arra, hogy szúnyogok ellen permetezzenek Kaplony felett.

A polgármester elmondta, hogy Nagykároly felett ma este permeteztek, és Kaplony mellett Csanálos is igénybe fogja venni ezt a szolgáltatást, ellenben például Kálmánd nem.

Felettünk vélhetően holnap és holnap este fognak szállni, amennyiben az időjárás ezt megengedi – tesszük mi hozzá. Ugyanis eső, szél, 25 C-fok fölötti hőmérséklet esetén a légi szúnyogirtás időpontja eltolódik a következő napokra.

A lakosokat kérjük, különösen a méhtenyésztőket, hogy a nevezett időszakban tegyék meg a megfelelő óvintézkedéseket az állomány megvédése érdekében. Bővebb felvilágosítással a hivatal székhelyén szolgálnak. Jó tudni ugyanakkor, hogy az irtás közel sem száz százalékos. Talán inkább gyérítésnek kell nevezni, hiszen a rovarok némely egyede elbújik valahova, amikor történik az ellenük kifejlesztett szer szórása, vagy éppen a szél hordja el picit máshova a szert, illetőleg a rovarok kevéssé ismerik a községhatárt. Bizony előfordulhat, hogy valamely szomszédos településről sodródik be egy-egy példány Kaplonyba, és az szaporodik tovább.

A mellékelt felvételt ma készítette a nagykárolyi Bikfalvi Zsolt.