A véleményünket kérdezik

Telefonos közvélemény-kutatást indít a Szatmár megyei RMDSZ-szervezet annak érdekében, hogy felmérjék: milyen hatása volt a koronavírus járványnak a megye lakosságára, illetve hogyan vélekednek az emberek az elmúlt időszak eseményeiről.

Az RMDSZ a világjárvány kezdete óta szoros kapcsolatot tart fent a tagjaival és a megye lakosságával, a mostani telefonos akció is ezt hivatott erősíteni.

„Tisztán akarjuk látni, melyek a COVID-19 hatásai a Szatmár megyei magyarság és az összlakosság körében egyaránt, kíváncsiak vagyunk, hogyan látták az emberek a lakosokért dolgozó önkormányzataink működését a járványhelyzetben. Ezek számunka nagyon hasznos információk lesznek, hiszen ezek tükrében tudunk előre lépni a következő időszakban. A koronavírus okozta korlátozások jelentős része továbbra is érvényben van, meg kell tanulnunk együtt élni bizonyos intézkedésekkel, az ezekről alkotott nézetekre is kíváncsiak vagyunk. A közvélemény-kutatásunkkal Szatmár megyéből több ezer személyt szeretnénk elérni, hiszen ekkora részvételi aránnyal már elmondhatjuk, a megye lakosai reprezentatív hányadának véleményét ismerjük” – mondta el Nagy Szabolcs, a Szatmár megyei RMDSZ ügyvezető elnöke. Hozzátette: „a következő napokban a megyei RMDSZ munkatársai telefonon fogják keresni a lakosokat, kérem, fogadják hívásainkat bizalommal és mondják el őszinte véleményüket a feltett kérdésekre.”

rmdsz hivas