Lehet nevezni – hajrá, kaplonyi pálinka!

Pálinkaversenyt, illetőleg a pálinka készítéséről, fogyasztásáról szóló estet tartanak Kaplonyban 2023. február 17-én, pénteken 18 órai kezdéssel a kultúrotthonban. Minden helybeli pálinkatisztelőt szeretettel várnak az alkalomra.

A rendezvényre pálinkával lehet nevezni, mégpedig többféle kategóriában. Mintánként 25 lej a nevezési díj. A mintákat még január hónapban el kell juttatni a szervezőkhöz – a Kaplonyi Polgármesteri Hivatalba. A mintákat jelöletlen, félliteres üvegben kell leadni.

Aznap este 6 órai kezdéssel vacsorával egybekötött kiértékelőt is tartanak – ennek keretében Nagy Botond pálinkaítész mond véleményt a nevezett italokról, illetőleg beszél a pálinkakészítésről. Nagy Botond nem rég kezdett a minőségi pálinkafőzés tudományával foglalkozni, magasfokú igényességgel és alázattal, ami meghozta számára a sikert, például azzal, hogy zsűritagnak választották az Ákovita pálinkaversenyre, amely Csíkszeredában került megrendezésre. Beszélni fog a zsűrizés kulisszatitkairól, miként működik a párlatok elbírálása. Kitér a legújabb irányzatokra, a tájegységekre jellemző ízek megőrzésére figyelembe véve a technológiai szabályokat, valamint a pálinkafőzést forradalmasító egylépcsős lepárló berendezésre, amely által időt és mennyiséget is nyer a használója. Talán az sem meglepő, hogy a berendezést két magyar mérnök fejlesztette ki…

A díjakat is aznap adják át. A vacsorára fejenként 50 lej ellenében lehet jegyet váltani (már előzőleg jelezni kell a részvételi szándékot).

Mindenkit szeretettel várnak!

Az első, a tavalyi ilyen rendezvényünkről készült beszámolót ide kattintva találja.

%d blogger ezt szereti: