Már lehet készülni, tervezgetni…

Pálinkaversenyt, illetőleg a pálinka készítéséről, fogyasztásáról szóló estet ezen a télen is tartani fognak Kaplonyban. Az alkalom időpontja kezd körvonalazódni, így valószínűleg 2023. február 17-én, pénteken lesz. Minden helybeli pálinkatisztelőt szeretettel várnak a rendezvényre.

A versenyre természetesen pálinkával lehet nevezni, mégpedig többféle kategóriában. Mintánként lesz nevezési díj – a pontos összeget később közöljük. A mintákat február elejéig el kell juttatni a szervezőkhöz – a Kaplonyi Polgármesteri Hivatalba. A mintákat jelöletlen, félliteres üvegben kell leadni.

Aznap kora este vacsorával egybekötött kiértékelőt is tartanak – ennek keretében 2023-ban is Nagy Botond pálinkaítész mond majd véleményt a nevezett italokról, illetőleg beszél a pálinkakészítésről.

Nagy Botond nem rég kezdett a minőségi pálinkafőzés tudományával foglalkozni, magasfokú igényességgel és alázattal, ami meghozta számára a sikert, például azzal, hogy zsűritagnak választották az Ákovita pálinkaversenyre, amely Csíkszeredában került megrendezésre. Beszélni fog a zsűrizés kulisszatitkairól, miként működik a párlatok elbírálása. Kitér a legújabb irányzatokra, a tájegységekre jellemző ízek megőrzésére figyelembe véve a technológiai szabályokat, valamint a pálinkafőzést forradalmasító egylépcsős lepárló berendezésre, amely által időt és mennyiséget is nyer a használója. Talán az sem meglepő, hogy a berendezést két magyar mérnök fejlesztette ki…

Az első ilyen rendezvényünkről készült beszámolót ide kattintva találja.

A díjakat is aznap adják át. Mindenkit szeretettel várnak! Érdemes már készülődni…

 

%d blogger ezt szereti: