Mintákkal várják a partiumi termelőket

A Partiumi Falugazdász Hálózattal együttműködésben a partiumi megyékből is várja és fogadja az egyéni és üzleti főzők gyümölcspárlat-mintáit a vajdasági falugazdász-szervezet és a Zentai Gazdakör. A vajdasági nemzetközi pálinka- és párlatversenyre szánt mintákat november 23-ig gyűjtik a partiumi falugazdászok.

Huszonkettedig alkalommal szervezi meg Szerbiában, a Zentai Gazdakör Elnökségének határozata alapján, a Gyümölcstermelőket egyesítő szakág a Szent Miklós Pálinka Lovagrend tagjaival közös szervezésében a XXII. Zentai Mikulásnapi Nemzetközi Pálinkafesztivált Zentán.

A rangos nemzetközi megmérettetésre az egyéni főzők és az üzleti, kereskedelmi főzők egyaránt jelentkezhetnek. A kereskedelmi főzdéktől a nevezés feltételeként mintánként minimum 0,30 liter versenypálinkát várnak, eredeti csomagolásban. A nevezési díj esetükben mintánként 10 euró. Az egyéni főzők mintánként 0,30 literrel és 5 eurós nevezési díj fejében jelentkezhetnek.

A pálinkafajtákat illetően a versenyre benevezhetnek alma, körte, vilmoskörte, birsalma, kajszibarack, szilva, őszibarack, cseresznye, meggy, szőlő, törköly, bodza és eper, vegyes gyümölcsből készített pálinkával, illetve különböző ágyas és érlelt pálinkákkal. A versenyre nevezett minták bírálatát 2022. november 27-én, az ünnepélyes eredményhirdetést pedig december 10-én, a zentai Népkertben található sportcsarnokban, a Mikulásnapi Pálinkafesztivál keretében tartják.

A vajdasági pálinka és párlatversenyre szánt mintákat a Partiumi Falugazdász Hálózat térségi képviselői november 23-ig gyűjtik. Az üzleti vagy egyéni kategóriában indulni szándékozók bővebb információkért, valamint a minták átvételéért Szatmár megyében Fodor Istvánt (0728-331.953), Bihar megyében Antal Józsefet (0762-386.609), Szilágy megyében Sütő Attilát (0735-500.322), Máramaros megyében pedig Tar Bálintot (0746-933.256) kereshetik.

%d blogger ezt szereti: