Megújult az ovisok játszótere

Egy szép történet ünnepi mozzanatát ejtették meg pénteken Kaplonyban.

A magyarországi kormány révén tavaly az ovifocipályát avatták fel, idén pedig az óvoda játszóterét. Az iskolai vezetőség – Török Tamás igazgató – akkor vetette fel az anyaországi küldötteknek, hogy bizony ráférne az ovi játszóterére a megújulás.

A szavakat tett követte, és sikeres pályázat révén meg is valósult az elképzelés. Mindezt szép kis rendezvénnyel kívánták megünnepelni.

Az ovisok közül többen ügyes kis előadással lepték meg a szüleiket, illetve a jeles alkalomra Kaplonyba ellátogatókat. Utána a szalag átvágására került sor – a magyarországi kormányzatot Tircsi Richárd, Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság nemzetiségi főosztályvezetője, Kiss András, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Civil Szolgáltató Központ vezetője, képviselte, ugyanakkor jelen voltak a Szatmár megyei vezetők is: jelesül Pataki Csaba megyei tanácselnök, Nagy Szabolcs parlamenti képviselő, Magyar Lóránd parlamenti képviselő, valamint a község közigazgatási és lelki vezetői. Utóbbiak, azaz Marián atya, illetve Erdős Csaba tiszteletes imát is mondtak.

Az alkalom keretében Megyeri Tamás Róbert és Csizmár Antal Tamás polgármesterek átadták a Kaplonyi Helyi Tanács augusztusi határozata értelmében Schrádi Edit tanárnőnek a település Pro Villa-díját. Szintén ekkor adták át a Rákóczi Szövetség által biztosított iskolatáskákat a magyarul tanulóknak.

Meghitt kis alkalom volt a pénteki, bízzunk benne, hogy a sok gyerek örömét leli a megújult kaplonyi ovis játszótérben.

%d blogger ezt szereti: