Műfüves edzőpálya még idén

Az idei évre vonatkozó költségvetés módosítása, illetőleg bizonyos földterületek bérbeadását javasolták a Kaplonyi Helyi Tanácsnak. Az október havi rendes közgyűlést kedden kora este tartották meg.

 

A tervezet napirendi pontok megvitatása előtt a Dél-nyugat Szatmári Helyi Akciócsoport képviseletében számoltak be az elmúlt időszak pályázati lehetőségeiről, és utaltak arra, hogy mire lehet majd pályázni a közeljövőben.

A továbbiakban a tanács elhatározta, hogy a kaplonyi helyhatóságot a Fényi István Általános Iskola vezetőtanácsában továbbra is Fleisz Adrien, illetve Megyeri Tamás Róbert fogja képviselni. Az ösztöndíjak mértéke változik – ez országos rendelet, viszont helyben is jóvá kellett hagyni. A községet érintő kockázati jelentés kiértékeléséről is határoztak a tanács tagjai. Kaplony község hozzávetőleg 3 kilométernyi út modernizálását célozza meg az úgynevezett Anghel Saligny-program keretében. Az erről szóló sarokszámokat fogadta el a testület. Korábban a tanács elhatározta, hogy a köznyelvben Gyula térként emlegetett területre sportkomplexumot szeretne létrehozni. Ennek érdekében viszont a falu egy másik részét kell zöldövezetnek kinevezni. Ismét határozniuk kellett ebben a témában is. Az idei év harmadik negyedévének költségvetési lezárását hagyhatta jóvá a Kaplonyi Helyi Tanács. A következő napirendi pontként pedig az idei büdzsébe belefoglalták a nemrégiben érkezett kormánytámogatást. Ennek keretében elhatározták – egyöntetű döntéssel! –, hogy még ebben az évben műfüves edzőpályát fognak létesíteni a labdarúgópálya mellett.

Több parcellát megpróbál elérhetővé tenni a vállalkozó szellemű lakosok számára a hivatal – a javaslat szerint öt évre lehet ezeket a területeket kibérelni. Ebben a témában is határozhatott volna a testület. Annak érdekében, hogy megfontolt döntés szülessen, elnapolták a határozathozatalt, és majd a következő gyűlésen fognak dönteni.

A tanács működésének szabályzatát is elfogadták, mintahogy határoztak arról, hogy a korábbi munkagépet megpróbálják értékesíteni.

%d blogger ezt szereti: