Ismét oltás Kaplonyban

Közel kétszáz embert tett szert részleges védettségre az új típusú koronavírussal szemben nem is olyan régen Kaplonyban.

A megyei kormánybiztosi hivatal annak előtte átiratban kérte fel valamennyi megyei helyhatóságot, hogy vegyen részt a lakosság tájékoztatásában. Kaplony község is meghirdette azt, hogy egyrészt mobil oltóközpont jöhet a településre, amennyiben ezt az emberek igénylik, illetőleg az on-line történő regisztrációban a községháza munkatársai szívesen segítenek azoknak, akik kevésbé jártasak a világhálón történő ügyintézésben. Egész pontosan 186 fő jelentkezett, ez megyei összesítésben a második legtöbb volt. Ennek megfelelően Ákos község után Kaplonyba érkezett a kolozsvári katonai kórház oltással megbízott személyzete. A kaplonyi hivatal munkatársai igyekeztek beosztani a lakosokat, kit 11-re hívtak, kit 12-re 13-ra stb. A cél az volt, hogy senkinek se kelljen nagyon sokat várakoznia. Ez többé-kevésbé sikerült, azoktól, akiknek mégis sokat kellett várniuk, ezúton is elnézést kérünk.

Szerencsére összességében problémamentes volt az oltás folyamata. Pár mozgásképtelen személyhez is sikerült eljutnia az oltóközpont munkatársainak. A lakosok türelmesen végigülték az oltás utáni elővigyázatossági negyedórás pihenést.

A Moderna oltóanyagot kapták meg a jelentkezők.

Lassan összegzik, hogy a 3. dózist ki venné be, netán ki határozta el magát az első oltakozásra. Amennyiben Ön is érdekelt, kérjük, jelezze a hivatalban.

%d blogger ezt szereti: