Új helyen az irattár

Beköltöztek végre az irattárba. Mint minden hivatalnak, a kaplonyinak is van úgynevezett archívuma, ebben azokat az okiratokat tárolják, amelyekre a mindennapokban már nincs szükség, azonban idővel akár fontosak lehetnek.

Jóllehet a többi között Kaplony községben is megkezdődött az úgynevezett digitalizáció, azaz minden papír alapú okmánynak van digitális változata (majdnem mindegyiknek), egyelőre szükséges a hagyományos papíron is tárolni az adatokat. Például törvényi feladat ez.

A korábbi irattár a jelenlegi községházán volt. Azonban az igencsak szűkösnek bizonyult, így a Kaplonyi Helyi Tanács döntése értelmében a könyvtárnak, illetve többféle kulturális foglalkozásnak otthonául szolgáló épületben – művelődési központban – lelt otthonra az új irattár.

Mostanra sikerült rendbe tenni a korábbinál jóval nagyobb méretű helyiséget. Az archívumot kezelő vállalkozás és a hivatal munkatársai ma költöztették át mindahány aktacsomót.

Az épület azon részében két helyiség található még, ezekben a helyi tanács döntése értelmében a Szivárvány Egyesület lel majd otthonra.

%d blogger ezt szereti: