Kérvény a közbirtokosság vezetőihez

A kaplonyi római katolikus és a református egyházi közösségek nevében a Demeter-Ressler ügyvédi iroda kérést fogalmazott meg a kaplonyi Horgos közbirtokosság ügyében.

Ebben felszólítják a vezetőséget, hogy az egyesület közgyűlését hívják össze a közbirtokosság bejegyzett székhelyén. Napirendi pontként szerepeljenek a következők: 1. a közbirtokosság anyagi helyzetének ismertetése, és ennek megbeszélése; a cenzori és az ügyvezetői bizottságok tevékenységi beszámolójának elfogadása; a közbirtokosság költségvetésének megvitatása; a profit megállapítása, továbbá meghatározása annak, hogy a közbirtokosságban joggal rendelkezők mekkora jutalékot kapnak a jövedelemből; egyebek.

Az átiratban kérik továbbá, hogy a közgyűlés meghirdetésekor tisztázzák, hogy amennyiben nem lesz döntőképes a közgyűlés, a következőt ismét a közbirtokosság székhelyén tartsák meg. Kérik továbbá az ügyvezetőség vezetőjét, hogy az egyesület utóbbi három évének valódi financiális adatairól számoljon be. Mindezt azért tartják indokoltnak, mert hosszú évek óta nem tartották meg a közbirtokosságról szóló törvényben egyébként előírt éves közgyűlést, beszámolót stb. Mindezek mellett jutalékot sem osztottak az arra jogosultaknak.

A felszólítást azzal zárják, hogy amennyiben a kérésüknek nem tesznek eleget, jogi úton igyekeznek majd érvényt szerezni a vélt vagy valós sérelmüknek.

(megyeri)

%d blogger ezt szereti: