Mennyi legyen az autó adója?

Romániában nincs kidolgozva rendszer a környezetszennyezés megadóztatására, és olyan intézkedéscsomagra van szükség, ami eltérően kezeli azokat a polgárokat, akik valóban nem engedhetnek meg maguknak új autót, és azokat, akik több mint 15 éves, de 15–20 ezer eurós gépkocsit vezetnek – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Tánczos Barna.

A környezetvédelmi miniszter kifejtette, a legtöbb uniós tagállam megadózza a környezetszennyezést, és elveszi az emberek kedvét a környezetkárosító autók megvásárlásától, Romániában viszont nincs ilyen rendszer, így az ország az idős autók felvevő piaca lett. Az adórendszer kidolgozása azonban szerinte nem a környezetvédelmi minisztérium feladata. Tánczos szerint ezt bizonyítja a korábban bevezetett környezetszennyezési adó példája is, amelyet a jogi hiányosságai miatt végül törölni kellett.

A miniszter úgy vélekedett, olyan intézkedéscsomag kidolgozására van szükség, amely tekintettel van a nehéz anyagi körülmények között élő polgárokra, ugyanakkor elveszi az emberek kedvét a 15 évnél idősebb, 3 literes dízelmotorral felszerelt gépkocsik birtoklásától. Ezek az autók „nagyon jól néznek ki az utakon, státuszt kölcsönöznek tulajdonosuknak, de nagyon szennyeznek” – fogalmazott Tánczos.

„Eltérően kell kezelni azokat a polgárokat, akik valóban nem engedhetnek meg maguknak új autót, és azokat, akik több mint 15 éves, de 15–20 ezer eurós gépkocsit vezetnek. Ezeket a dolgokat világosan szét kell választani egymástól” – tette hozzá.

A gépjármű-bejegyzési és jogosítvány-kibocsátó hivatal szerint a román állampolgárok 2021 első felében a következő márkákat részesítették előnyben a használt autók vásárlásakor: Volkswagen (48 965 darab), BMW (19 558 darab), Audi (19 487 darab), Ford (14 037 darab) és Opel (13 204 darab).

Az új autók esetében az első öt eladott márka listája a következő: Dacia (10 387 darab), Skoda (4302), Ford (3803), Toyota (3744) és Volkswagen (3489).

AGERPRES