Ne zavarjuk a szomszédainkat!

Lassan csak megérkezik a nyár. Azonban sokak számára a jó idő kellemetlenséget is okoz. Történetesen egyesek kevéssé ügyelnek a falus társaikra, a szomszédaikra, és úgy mulatnak, hogy azzal pokollá teszik mások pihenő idejét.

A községi vezetőség nem tűrheti ezen jelenség elharapózódását. Egész egyszerűen kötelessége mindenkinek ügyelnie a szomszédságára. Persze a „ló másik oldalára” sem kell átesnünk. Igen is, két-háromhavonta, kizárólag hétvégén szabad picit hangosabban hallgatni a zenét. Joga van mindenkinek ahhoz, hogy az otthonában, a kertjében kikapcsolódjon, hogy ünnepelje valamely családi, baráti stb. eseményét. Nem teheti meg mindenki, hogy elutazzon a „világ végére”, és ott eressze ki a gőzt…

Egy-egy alkalmat el kell valahogy tűrnünk, el kell hogy viseljük egymást, nem szabad minden hangosabb megnyilvánulást személyes támadásnak vennünk.

Történt, hogy a hétvégén is a falu több pontján „buli volt”. A hangfalakat kihelyezték a ház elé, és bömbölt a zene jócskán éjfél után is. Nos, ezt nem szabad! Kivételes alkalommal, amennyiben a mulatságról előzőleg tájékoztatjuk a szomszédokat, akkor esetleg, de utóbbi esetben is törekedni kell arra, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk azokat, akik a hétvégéjükön szeretnék az egész hetes munkát kipihenni.

Nem új jelenség ez Kaplonyban. Megoldást, jó megoldást is nehéz találni. Kérünk minden lakost, hogy ne hangoskodjon, legyen tekintettel arra, hogy vannak szomszédai, nekik is joguk van a pihenéshez. Amennyiben mégis azt kénytelen észlelni, hogy valaki semmibe veszi mindezt, és többedik alkalommal is zavarja a pihenését, jelezze nekünk. Az éjjeli őröket elküldjük a helyszínre, ők is meg fogják kérni a folyamatosan hangoskodót, hogy tartsa be az alapvető együttélési normákat. Ha nem teszi, akkor bizony a rendőrséghez fogunk fordulni, a hatóság közbejárását fogjuk kérni. A feljelentők mi magunk leszünk!

De erre csak végső esetben kerül majd sor. A cél ugyanis nem az, hogy névtelenül jelentgessük egymást, hanem az, hogy a lehető legkevésbé zavarjuk egymás a „szabadtéri partikkal”.

Jó szándéktól vezérelve,

Megyeri Tamás Róbert polgármester
és Csizmár Antal Tamás alpolgármester

%d blogger ezt szereti: