Ismét oltás Kaplonyban

Közel kétszáz embert tett szert részleges védettségre az új típusú koronavírussal szemben nem is olyan régen Kaplonyban.

A megyei kormánybiztosi hivatal annak előtte átiratban kérte fel valamennyi megyei helyhatóságot, hogy vegyen részt a lakosság tájékoztatásában. Kaplony község is meghirdette azt, hogy egyrészt mobil oltóközpont jöhet a településre, amennyiben ezt az emberek igénylik, illetőleg az on-line történő regisztrációban a községháza munkatársai szívesen segítenek azoknak, akik kevésbé jártasak a világhálón történő ügyintézésben. Egész pontosan 186 fő jelentkezett, ez megyei összesítésben a második legtöbb volt. Ennek megfelelően Ákos község után Kaplonyba érkezett a kolozsvári katonai kórház oltással megbízott személyzete. A kaplonyi hivatal munkatársai igyekeztek beosztani a lakosokat, kit 11-re hívtak, kit 12-re 13-ra stb. A cél az volt, hogy senkinek se kelljen nagyon sokat várakoznia. Ez többé-kevésbé sikerült, azoktól, akiknek mégis sokat kellett várniuk, ezúton is elnézést kérünk.

Szerencsére összességében problémamentes volt az oltás folyamata. Pár mozgásképtelen személyhez is sikerült eljutnia az oltóközpont munkatársainak. A lakosok türelmesen végigülték az oltás utáni elővigyázatossági negyedórás pihenést.

A Moderna oltóanyagot kapták meg a jelentkezők.

A második dózist most, 2021. május 26-án, szerdán fogják megkapni. Azok kapják meg a második adagot, akik annak idején, egy hónapja megkapták az elsőt. Jelentkezhetnek ugyanakkor olyanok is, akik most szeretnék megkapni az első dózist – szintén a Moderna gyártmányát hozzák magukkal a katonai kórház munkatársai. Bővebb tájékoztatással a hivatalban szolgálnak.