Hölgyek, aerobikozásra fel! :)

Heti két alkalommal tartanak aerobikos foglalkozásokat hölgyeknek Kaplonyban. A csoportvezető Sütő Juli – őt kérdeztük.

Elmondta, hogy ő 2017 végén végezte el Debrecenben az EFI (European Fitness Institute – Európai Fitnesz-intézet) 2 éves OKJ-s képzését, így sportedzői, azon belül aerobikedzői képesítéssel rendelkezik.

Ebben az évben kezdte meg Kaplonyban az aerobikos foglalkozásokat, jelenleg heti két alkalommal tartanak zenés aerobikot, illetve stepaerobikot. „Szeretnénk bővíteni a csapatot, bárkit szívesen látunk, korosztálytól függetlenül. Természetesen az edzéseken mindenkit felvilágosítok a gyakorlatok helyes kivitelezésről, és igyekszem mindenkit a kepésségéhez mérten terhelni. Az edzéseket Kaplonyban az önkormányzattal szembeni iskolában tartjuk (a könyvtár épületében), kedden és csütörtökön 19 órától. Felszerelés tekinteteben kényelmes ruhára, sportcipőre és egy tornaszőnyegre van szükség. A közeljövőben szeretném bővíteni a programot, elindítanék egy fittball foglalkozást is, ez azt jelenti, hogy a tornagyakorlatokat óriás fitneszlabda segítségével végezzük majd. Igény szerint akár több csoportról is lehetne szó, korosztályokra bontva” – fejtette ki Sütő Juli aerobikedző.

Az aerobikos csoport tagjai olykor megünnepelnek ezt-azt. Voltak már biciklis kiránduláson, összejövetelt tartottak nőnap alkalmából stb. Az alábbi felvételek ezeken a bulikon készültek.