Gyereknapra elkészülnek a játszótérrel?

Ma hozzáfognak a játszótér kitakarításához. Ez a munkálat gyakorlatilag az ott lévő, sok esetben balesetveszélyessé vált elemek eltávolítását jelenti. Ezt a kaplonyi hivatal munkatársai végzik. Azért van erre szükség, hogy a közeljövőben a játszótér felújításával megbízott vállalkozás hozzákezdhessen a kivitelezéshez.

A szerződést már alá is írták, mégpedig a mögöttünk lévő héten. Mint megtudtuk, az új játszótéri elemek gyártását már meg is rendelték, azok valamikor április közepére készülnek el, de addig is meg lehet kezdeni a különféle előkészítő munkálatokat, így a tereprendezést, térkövezést stb.

A vezetőség annyit kért a kivitelezőktől, hogy legkésőbb június 1-jére készüljenek el a munkálatokkal, akkor lehessen átadni a kaplonyi gyerekeknek a játszóteret.

Tavaly novemberben bezárták a játszótér kapuját. Erre azért volt szükség, mert több játszótéri elem is balesetveszélyessé vált, ugyanakkor díszfákat is ültettek oda. A vezetőség ezúton is lakosság megértését kéri, sajnos június 1-éig bizonyosan nem lehet majd használni a játszóteret, noha lassacskán a tavasz is beköszönt. Egyszerűen a munkálati területet nem szabad megnyitni a lakosok előtt.

A felújítást követően természetesen ingyen és bérmentve használhatja majd minden kaplonyi a játszóteret, azonban éjszakára be fogják azt zárni. Teszik ezt annak érdekében, hogy megőrizhessük az állagát.