Pénteken tanácskozás

Pénteken délután rendkívüli tanácskozásra gyűl össze a Kaplonyi Helyi Tanács. Öt napirendi pont kapcsán határozhatnak a testület tagjai.

Mindenekelőtt a Magyar utca újraaszfaltozásáról lehet dönteniük. A héten megérkezett a megvalósíthatósági tanulmány, ezt fogadhatja el a tanács, illetve ennek kapcsán különíthet el pénzt a tényleges munkálatokra. Azt persze a szükséges engedélyek (tucatnyi lesz…) beszerzése előzi meg.

Az iskola- és az óvodaépület hőszigetelésének hatékonnyá való átalakítását egy rövidesen megjelenő támogatási rendszer keretében meg lehetne pályázni. Talán. Ennek érdekében azonban komoly tanulmányt kell készíttetni, ami igencsak nagy összegbe kerül. A testület arról dönthet, hogy a tanulmányt rendelje-e meg a helyhatóság.

A megyei főépítészeti hivatallal való egyeztetés nyomán egyre világosabb, hogy úgynevezett részletes területrendezési terv eredményeként lehet műfüves pályát létesítenünk. A szakemberekkel való egyeztetés alapján az ideális helyszín az Alsó és a Domahidi út kereszteződésében lévő terület lenne. Oda öltözőt is kellene létesíteni, de maradna hely ahhoz is, hogy szabadtéri fitnesz eszközöket is kihelyezzenek. Arról dönthet a tanács, hogy megrendelje-e az önkormányzat a tervezést.

A régi iskolaépületet javallott lenne felújítani. Építészmérnökök szakvéleménye szerint az épületet nem kell lebontani, viszont meg kell erősíteni. Amennyiben ez megtörténik, akkor akár a hivatal lelhetne benne otthonra. Az erről szóló megvalósíthatósági tanulmányt rendelheti meg a kaplonyi helyhatóság döntéshozó testülete. Szintén egy tanulmányt rendelhet meg a rendelők épületének modernizálása kapcsán.