Filmmel is emlékezni Fényi Istvánra

Idén volt annak 102 éve, hogy Fényi István költő, műfordító, pedagógus megszületett. Ez alkalommal is igyekszünk közreműködni abban, hogy minél többen megismerhessék Fényi István alakját. Ennek jegyében videópályázatot hirdettünk.

Fiatalok által készített, párperces videókat várunk. A kisfilmeknek valamilyen vonatkozásban Fényi István személyéhez vagy munkásságához kell kötődniük. Szólhatnak például egy költeményéről, vagy arról, milyen érzést kelt a mai fiatalokban az ő Ifjúsági himnuszát énekelni. Megszólalhatnak a filmben olyanok, akik ismerték a nagykárolyi tanárembert, tanítványai voltak, de akár kortárs költők is értelmezhetik valamely poémáját.

A „pályázatunkon” nagykárolyi és vidékbeli általános iskolások vehetnek részt, azaz a kaplonyiakon kívül mezőfényiek, kálmándiak, börvelyiek, mezőteremiek, gencsiek stb.

A „pályázat” célja, a közösségi felület révén sokakhoz eljutó filmecske létrehozása, mely arra bírja rá a fiatalokat (örökifjakat), hogy a lokálpatriotizmus jegyében ismerjék meg a kaplonyi születésű Fényi István alakját, költeményeit.

Egyetlen díjat osztunk ki – a fődíjat: 500 lejt. A filmeknek január 31-éig kell elkészülniük, és a következő napokon adjuk át a nyereményt. A kisfilmeket a megyeritamasrobert@gmail.com e-mail-címre lehet elküldeni. Sok sikert!

%d blogger ezt szereti: