Mit és miért?

Engedjék meg, kérem, hogy ismét arról a „minimálbéres dologról” szóljak. Nos, igen, az felettébb demagóg, népszerűség-hajhász kezdeményezés volt. Ami el is érte a célját annak idején: minden kaplonyi portán szót ejtettek róla.

No, de a puding próbája az evés.

Ennek megfelelően a decemberben megkapott fizetésem egy részéből falinaptárt vásároltam a falu minden portája számára (picit többet lehetett megrendelni, még pár tucatnyi naptár van a községházán…).

Tegnap pedig a kaplonyi római katolikus egyházi közösség számára ajánlottam fel kézpénzes adományként 3000 lejt, ez már a januárban megkapott bérem egy része (amiért decemberben tevékenykedtem…). (Az elő-Mikulás-kezdeményezés kapcsán a figyelmességek egy részét biztosítottam, továbbá folyamatban van egy, tanulók számára meghirdetett emlékverseny, videókészítési pályázat, annak a díját is én ajánlottam fel.)

Kérem a mélyen tisztelt Olvasót, megértéssel kezelje ezeket a sorokat. Nem dicsekvés a céljuk, nem is egyéb balgaság. Egész egyszerűen úgy érzem, be kell számolnom erről is. Már csak annak okán is, hogy tanácsülés keretében is felmerült ez a téma. De egyébként is: úgy tisztességes, ha a vállalások teljesítésére törekszik az egyén.

Tisztelettel,
Megyeri Tamás Róbert
kaplonyi lakos

  • Kisbetűs rész a vállalásom kapcsán: a fizetés 3/4-ét súlyos betegség, illetve ellenem irányuló pereskedés esetén képtelen leszek teljes egészében a közjó céljára felajánlani. Ugyanakkor nagyon bízom benne, hogy ez a kitétel mindössze szimbolikus, a valóságban nem lesz értelme.

(Ez egy politikai jellegű publicisztika. Amennyiben más személyeknek is van ilyen jellegű írásuk, nagyon szívesen és bérmentve megjelentetjük a KAPLONY.blogon.)

%d blogger ezt szereti: