Kaplonyban is elérhető a védőoltás

Lassan országos szinten elérhető az új típusú koronavírus elleni védőoltás. A megyei hatóságok kérik a kaplonyiakat is, hogy jelezzék, ki szeretné minél hamarabb beoltatni magát. Az első körben a 65 évesnél idősebbek és a krónikus betegséggel élők számára elérhető a lehetőség.

Valószínűsíthetően Nagykárolyban juttatják majd be a szervezetünkbe a védőoltást, de az is elképzelhető, hogy lesznek úgynevezett mobil oltó központok…

A kaplonyi önkormányzat keretében 53 személy kap jelenleg fizetést. Közülük 34-en beteggondozók. Első körben 21-en szeretnék a védőoltást, hogy példákat is említsünk: Megyeri Tamás Róbert polgármester és Csizmár Antal Tamás alpolgármester is szeretné, ha minél hamarabb bejuttatnák a szervezetébe a védőoltást.

A hatóság kérése az, hogy akit szintén érdekel ez a lehetőség, jelezze a háziorvosánál. Az asszisztensek fel fogják jegyezni, és amint lesz rá lehetőség, értesíteni fogják az érdeklődőket. A védőoltás bevétele jelenleg nem kötelező, ám szakemberek szerint javasolt. Bölcs döntés kívánunk mindenkinek!