Fagy várható

Az egész ország területén lehűlés várható a következő két hétben, Erdély bizonyos pontjain mínusz 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 11–24-ére szóló előrejelzéséből.

A Bánságban és a Körösök vidékén a következő napokban 2 fok körül alakulnak a nappali maximális hőmérsékleti értékek, éjjel mínusz 2 – mínusz 4 fok közötti értékekre kell számítani. Január 15-e és 20-a között fagyosra fordul az idő, nappal sem lesz több mínusz 4–5 foknál, hajnalonként pedig mínusz 13–15 fok is lehet.

Ezt követően enyhülés kezdődik, nulla fokos nappali és mínusz 6–8 fokos éjszakai hőértékekkel. Csapadék január 11–15-e között, illetve január 19-e után valószínű.

Erdélyben a következő napokban 0 – 1 fok lesz a nappali maximum, mínusz 3 fok az éjszakai minimum. A leghidegebb idő a medencékben várható.

Január 14-e és 20-a között Erdélyben nappal legtöbb mínusz 4 fokra számíthatunk, hajnalonként pedig akár mínusz 18 fok is lehet a térség egyes részeiben.

Ezt követően itt is enyhülés áll be az előrejelzés szerint, mínusz 2 Celsius-fokos maximumokkal és mínusz 7-10 fokos minimumokkal. Csapadék az előrejelzés első hetén, illetve január 20-a után valószínű.

A hegyvidéken a következő napokban az évszaknak megfelelő, mínusz 3 és mínusz 5 fok közötti nappali és mínusz 8 fok körüli éjszakai értékekre kell számítani, majd január 14-én fokozatos lehűlés kezdődik, a hőmérő nappal mínusz 10 – mínusz 12 fokot, hajnalban mínusz 18 fokot mutathat.

Január 20-a után enyhül az idő, mínusz 4–6 fokos maximumokra és mínusz 10 fok körüli minimumokra készülhetünk fel. Csapadék valószínűbb január 14-éig, majd 20-a után.

AGERPRES