Tanácsülés jövő csütörtökön

December 17-én, csütörtökön 18 órai kezdéssel a Kaplonyi Kultúrotthonban tartják meg az idei utolsó rendes havi közgyűlést a község döntéshozói. Összesen tíz napirendi pont kapcsán kell állást foglalniuk a tizenhárom fős testület tagjainak.

Az első határozattervezet, az idei 29. helyi érdekeltségű rendezési tervről szól. A szociális juttatást kapók számára évente tervezetet kell meghatározni, hogy milyen ütemterv alapján végzik el a közterület rendjének a fenntartását. Nos, ezt a tervet hagyhatja jóvá a tanács. Díszpolgári, illetve egyéb díjak odaítélését tartja kívánatosnak a polgármester mint előterjesztő. Az odaítélés szabályzatát terjesztette a tanács elé, ebben a témában is állást foglalhatnak a testület tagjai.

A Szatmár megyei községközi fejlesztési egyesület kapcsán kell határozatot hozniuk, például arról, hogy ki fogja Kaplony község érdekeit az egyesületen belül képviselni. A negyedik határozattervezet a 2021–2022-es tanévről szól. A következő a közvagyont érinti. A hatodik tervezet pedig az idei évről szóló költségvetés módosítását célozza meg.

A köznyelvben Caritas utcaként nevezet terület a valamikori termelőszövetkezet belső útja volt. Az önkormányzat megkezdené annak az útnak a bekebelezését. Ennek kapcsán kell határozatot hozni. A jövő évre vonatkozó helyi adók és illetékek kapcsán is dönteni kell. Tempfli Imre atyának adnák oda az első díszpolgári címet, ennek kapcsán is határozhat a tanács tagsága.