Lehet menni szavazni

Összesen 164-en szavaztak Kaplonyban 10 óráig.

Mint ismeretes, a községben két szavazóházat alakítottak ki, éspedig a hivatalban működik a 163-as számú, míg az iskola épületében a 164-es. Fél kilencig az előbbinél összesen 73-an voksoltak, az utóbbinál pedig 91-en.

Magyar Lóránd Kökényesden az összefogás listájára adta le a voksát: „Szükség van a bukaresti érdekképviseletre, szükség van arra, hogy minél nagyobb számban elmenjünk szavazni, hogy közösségeinket fejleszteni tudjuk. Szatmár megye közössége életerős, jelenlétünk Bukarestben pedig garancia arra, hogy folytatni a munkát, amit elkezdtünk.”

Turos Lóránd egy számára kedves településen, nagyszülei falujában, Érszakácsiban adta le voksát: “A magyar összefogásért, az erős szatmári magyar képviseletért szavaztam a mai napon. Arra buzdítok mindenkit, hogy menjen el szavazni. Mutassuk meg, hogy nehéz időkben összefogunk!”

Romániában összesen 18.191.396 választásra jogosult állampolgárt tartanak nyilván. 9 óráig a jogosultak 2.75 százaléka élt a választási jogával, ez valamivel több mint félmillió embert jelent. Négy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban valamivel többen voksolta, 2,9 százalékos volt a részvétel.

Nagy Szabolcs, képviselőjelölt kevéssel hét óra után adta le szavazatát Szilágypérben. „A szilágypíriakkal együtt arra buzdítok mindenkit, hogy menjen el mindenki szavazni. Döntsünk a saját sorsunkról, támogassuk a magyar összefogás listáját!” – hangsúlyozta a képviselő, majd mindenkit arra bíztatott, hogy a tumultust elkerülendő, folyamatosan menjünk szavazni.