Tisztelt kaplonyiak!

Ismételten szeretném megköszönni Önöknek a helyhatósági választásokon való nagyszámú részvételt és bizalmat. Ezzel bebizonyítottuk mindannyian, hogy nem vagyunk közömbösen falunk sorsát illetően, éltünk választási jogunkkal, amelynek meg is lett az eredménye.

A parlamenti választások küszöbén, mely december 6-án lesz, ismét élhetünk az alkotmány adta jogunkkal, azaz Kaplony is hozzájárulhat az RMDSZ parlamentbe való bejutásához.

Újból kérem Önöket, ne legyünk közömbösek, hiszen a tét nagy, nagy jelentőséggel bír a magyar kisebbség jövőjére nézve az, hogy ott leszünk-e, vagy sem. Számunkra nem mindegy, hogy képviselve vagyunk-e a román parlamentben, vagy sem.

Ne féljünk elmenni szavazni, és tartsuk be az egészségügyi előírások két fő szabályát: maszkviselet és távolságtartás.

Kaplony kimozdult a holtpontról, mutassuk meg, hogy hozzájárulhatunk mi is az RMDSZ országos sikeréhez, mert azzal, ha távol maradunk a szavazóurántól nem az RMDSZ-t büntetjük, hanem saját magunkat, az identitásunkat. A magyarság mindig összezárt, amikor kellett, most is össze kell fognunk, mert ez a választás elsősorban rólunk szól. Ne olyanok döntsenek a sorsunkról, akik nem igazán ismerik el az igényeinket, az elvárásainkat.

Az összefogás reményében kérem Önöket, hogy vasárnap ismét mutassuk meg, és minél nagyobb számban menjünk el szavazni. Tegyük félre a kényelmet, a közömbösséget, szánjunk ennyi időt magunkra!

Kánya Zsolt Albert,
a kaplonyi RMDSZ ideiglenes elnöke