Jó gyerekek figyelmébe!

Nagy horderejű, és igen komoly felszólítást kaptak ma Kaplony község polgármesterei. A lappok földjéről, az Északi-sark közeléből jött a visszautasíthatatlan üzenet. Fogniuk kell a cókmókjukat, és péntek délután hintóra pattanniuk. Úgy kell nekivágniuk a falu utcáinak. Ahol jó gyereket látnak, annak bizony édességet, szaloncukrot kell adniuk.

Persze Mikulás apó, Miklós püspök úr lappföldi tanítványa, barátja majd szombat este is ellátogat a jó gyerekekhez. A kaplonyi polgármesterek mindössze csak előszelei a kedves idős úrnak. Sőt, még az is meglehet, hogy egyikőjük Krampusz öltözetét fogja hordani… Csak azért, hogy a csínytevésre esetleg hajlamos lurkókat jól megijessze.

A lényeg azonban ez: a fentiek okán kihirdettetik, hogy pénteken délután 3 óra után minden jó (vagy kevésbé jó) kaplonyi gyerek az utca felőli ablak közelében tartózkodjon, és amennyiben száncsengést hall (vagy „hohózást”), akkor fáradjon ki az utcára (persze jó meleg kabátban), kis figyelmességet kap, mintegy előhangját a szombat esti Mikulásnak.

Kéretik, hogy mindennek a hírét Ön is adja tovább!