Felkészült a megye a télre

Felkészültek a hóeltakarító gépek a 2020–2021-es téli időszakra. Valamennyi jármű GPS rendszerrel van felszerelve, ennek köszönhetően valós időben nyomon követhetők.

A telephelyen mintegy 61 hóeltakarító jármű áll készen, ugyanakkor 1800 tonna homok, 600 tonna só és 26 tonna üzemanyagtartalék van készenlétben, mely készleteket hamarosan kibővítik.

A megye 4 egységében 3 cég fogja tisztán tartani a megyei utakat: I. zóna: Nagykároly – Tasnád régió (GP Săgeata Prod SRL), II. zóna: Szopor régió (Sabina & Ştefana S.R.L. és Instal Ros S.R.L. Társulás), III. zóna: Szatmárnémeti régió és IV. zóna: Avas régió (Ardelean Company Nord Vest S.R.L.).

A hóeltakarítók azonnal munkába állnak, mihelyst ezt az időjárási viszonyok szükségessé teszik. Hókekékkel, szórókkal, mechanikus kefékkel, ekékkel, traktorokkal, marógépekkel, kotrórakodókkal, rakodókkal, gréderekkel és darukkal ellátott berendezések készen állnak a beavatkozásra.

Ezek a járművek gondoskodnak majd a téli időszakban arról, hogy a megyei utak minden körülmények között járhatóak és biztonságosak legyenek.

Közlemény

A kaplonyi önkormányzat is igyekszik felkészülni. 2,5 tonna sót rendelt a helyhatóság, körülbelül 5 köbméternyi vízi homok áll a rendelkezésünkre. Egy sózó felszerelés megvásárlása is elodázhatatlanná vált. Erről a későbbiekben részletesen beszámolunk.