Logisztika – nincs megoldhatatlan feladat!

Szállítmányszervezéssel foglalkozó vállalkozást üzemeltet kép kaplonyi fiatalember. A cég neve: BSH Spedition. Közúti, légi, hajós, illetve vasutas szállítást foglal magába a vállalkozásuk tevékenységi köre. Egyaránt dolgoznak külföldre és belföldre. Sőt, az Európán belüli szállítmányozáson kívül szívesen vállalnak kívülit is.

A cég fő profilját az autóalkatrészek teszik ki, főként ilyesmit szállítanak, olyan nyolcvan százalékban. De ezen kívül bármit, amit el tudunk képzelni, így élelmiszert, gyógyszert stb. Akár egy sonkát is el tudnak juttatni egy németországi ismerősünkhöz. Számos érdekes megkeresés érkezett hozzájuk. Például Budapestre, Robin Williams koncertjére színpadi elemeket szállíttattak, de gondoskodtak már arról is, hogy tojás, friss zöldség, fagyasztott hús jusson el a budapesti nagybani piacra. Az ő cégük szinte minden jelentősebb autóalkatrész-felhasználónak vitt már árut. Például az Audinak, a Volkswagennek, a Rolls-Royce-nak, a Porsche-nak. Főként a magyarországi beszállítóiktól viszik el ezen cégeknek.

Hogy kezdtek hozzá ilyesmihez a kaplonyi srácok?

„Hárman indultunk, ebből végül ketten maradtunk: Baumgartner Erik és Hauler Helmut. Szakmánkat tekintve egyikük sem logisztikus. Helmut nyelvész diplomával rendelkezik, míg Erik vegyészmérnöknek készült. Elkezdtünk dolgozni ebben az iparágban, és nagyon megtetszett mind a kettőnknek” – fejtették ki. A vállalkozásuk kaplonyi, azaz a telephelye itt található, azonban az irodájukat Nagykárolyban, a Doina utca 4. szám alatt. Bővebb tájékoztatással e-mailen – info@bshspedition.com –, telefonon is szolgálhatnak, de például a közösségi felületen is megtalálhatók: https://www.facebook.com/BSH-Spedition-SRL.

A cég május vége óta üzemel, és azóta több mint ezer fuvarfeladatot teljesítettek sikeresen. Amúgy ők több mint négyéves tapasztalattal rendelkeznek a logisztika területén. A szolgáltatásaikat javarészt a szállítás jelenti, de akár raktározást is tudnak biztosítani, mégpedig a partnereik által Budapesten, Tatabányán, illetve Madridban. Az árak értelemszerűen kedvezők, de a megrendelőhöz igazítottak. Minden ügyfélnek konkrét, személyre szabott árat tudnak biztosítani.

Ugyan két fő kezdte meg a vállalkozást, immár öten vannak. Kettejük továbbra is a fuvarszervezésben tevékenykedik, van egy adminosuk, illetve két sales-menedzserük, azaz értékesítőjük. Utóbbiak az ügyfeleiket keresik meg. Mint megtudtuk, nagy előnyt jelent számukra az is, hogy egyaránt bírják a magyar és a román nyelvet, így a nemzetközi angolon kívül az itteni vállalkozások számára is elérhetőbbek.