Szebbé, otthonosabbá tenni a falut

Szeretné meghálálni azoknak az embereknek a bizalmát, akik a vasárnapi helyhatósági választásokon rá, illetve a társaira szavaztak – mondja Csizmár Antal Tamás, a kaplonyi RMDSZ alpolgármester-jelöltje. Ugyanakkor számára az is célkitűzés, hogy mindahány lakosért tevékenykedjen, azaz kiérdemelje, hogy legközelebb rá voksoljanak.

„Remélem, meg tudom hálálni azok bizalmát, akik engem szeretnének alpolgármesternek látni. Mindent meg akarok azért tenni, hogy a falunk fejlődjön és szépüljön” – fogalmazott.

A konkrét megvalósítások terén személy szerint szorgalmazni fogja a parkolók mihamarabbi rendbetételét. Mégpedig mind az orvosi rendelők előtt, mind a régi iskola és az óvoda előtt. Szintén fontosnak tartja a temető előtti parkolók kialakítását, ám ezt össze kell hangolni a Kálmánd felé tartó út és a játszótérig húzódó út összekötésével – persze ezt előbb el is kell érni! Észszerűtlen lenne ugyanakkor előbb hozzákezdeni – érvel.

„Fásításra is gondolok. Még most, kora ősszel. Ki kellene pótolni azt a sort, amely Kaplony előtt van, oda új fákat ültetni. Szerintem az megilletné a falut, hogy mutatósabb legyen, amikor bejövünk” – mondta. Egy lakos javasolta, hogy Kaplonyba is helyezzen ki az önkormányzat virágokat a villanyoszlopokra. Csizmár Antal Tamás szerint is szép lenne, azonban gyakorlati emberként közbevetette, hogy a növények öntözéséről bizony gondoskodni kellene, félő, hogy a helyhatóságnak nincs erre kellő ereje. Ennek okán úgy vélekedik, hogy első lépésként talán a közintézmények, illetve az oktatási és az egyházi intézmények elé kellene több virágot ültetni, az azokról való gondoskodás is elegendő feladat lenne, ám kétségtelenül szebbé, otthonosabbá varázsolná a falut.

„Az alkalmat megragadnám, és felhívnám a lakosok figyelmét arra, hogy ha valóban alpolgármesternek választanak majd, akkor nyugodtan meg lehet engemet állítani. Szívesen veszem az ötleteket, el lehet nekem mondani, hogy ezt vagy azt nem látom jónak, avagy itt és ott rendbe kellene tenni ezt vagy azt. Meghallgatom majd én mindenkinek az észrevételét, a panaszát, a baját. Minden nem fogok tudni segíteni, de amin lehet, azon megpróbálunk. Ez lesz a mi dolgunk, ezért vállalkoztunk erre az egészre” – mondja Csizmár Antal Tamás.