Mindig csurran-cseppen

Ordas nagy hazugságokra épülő támadás zajlik ellenem. A kaplonyi polgármester a Kaplonyi Polgármesteri Hivatal közösségi felületén támad ki engemet mint ellenjelöltjét. Teszi ezt azzal a jeligével, hogy nem az őt február óta érő kritikákra reagál, hanem igyekszik megvédeni a települést attól, hogy úgymond rossz hírét keltsék. Nos, ez volnék én: a megosztó, a hazudozó, aki nem örült az ovifocipályának stb.

A vádak képtelenek! Aki olvasta az írásaimat, tudhatja, hogy mindegyre az odafigyelést, az odaadást hiányoltam, azt, hogy a községi vezetés a milyenség terén felnőjön Kaplonyhoz.

Érzésem szerint szeptember 27-én arról döntünk: így kívánjuk-e folytatni? Kaplony, csak így tovább? A mindenkori ellenjelöltet a porba alázzuk, a plakátját oldószerrel öntjük le, a becsületét a sárba tiporjuk. Netán egy becsületes emberre küldünk felbérelteket, mint négy éve… Teszik ezt, hiszen védeniük kell az egyenlők közötti elsőbbségüket. Hiszen mindig csurran-cseppen valami, amíg ott vannak.

Az alternatíva én lennék. Morogva, öblösen, tapintatlanul, ám őszintén, jó szándékkal, nem részrehajlón. (És igen, nem kaplonyi születésűként.) Aki a mondandója közlésére nem közpénzt, nem a község felületét használja fel, hanem saját pénzén létrehozott blogot. Ön, kedves Olvasó, Ön választani fog. Pár perc alatt dönt a következő négy esztendőről. A kérdés: milyen négy évet akar? Ilyet, mint a legutóbbi, vagy másat.

Megyeri Tamás Róbert