Ismét a kaplonyi konzultációról

Több visszajelzés is érkezett a községi konzultációnk kapcsán. Ezekből adunk ízelítőt.

Egy kaplonyi házaspár késő délután jár haza a munkahelyéről, és bizony sötét van az utcájukban. Ugyan már szóltak a jelenlegi községi vezetőségnek, de egyelőre nem sikerült megoldani a „problémát”, azaz újabb égőtesteket felszereltetni a Cinke utcába. Mint írták, a szűkebben vett környezetük kapcsán nekik ez a gondjuk, és bizony ez sok kellemetlenséget okoz nekik.

Örvendetes lenne, ha a helyhatóság azt tenné, ami a feladata: azaz az ilyen igényekre is odafigyelne.

Picit odébb, a horgásztó melletti utcában állandóan instabil az áramszolgáltatás. Egy ottani lakos azt jelezte, hogy szívesen vennék az ottaniak, ha a község rájuk is gondolna. Egész egyszerűen meg kell oldani, hogy ott is állandó, megfelelő erősségű legyen a szolgáltatás. Egy községi vezetőségnek ez is a feladata: egyeztetni a szolgáltatóval, mi több, akár a községi erőforrásokat is felhasználni annak érdekében, hogy a lakosok életminőségét javítsuk.

Egy lakos az alábbiakat írta, igaz, még a bemutatkozó-konzultációs újság kihordása előtt:

„Tisztelt polgármesterjelölt úr! Olvastam írásait, riportjait, és a következő gondolattal fordulnék Önhöz. Ha jól emlékeztem, olvasható egy olyan rész a cikkekben, hogy ha ötleteink vannak a falu fejlesztésével kapcsolatban bátran meg írhatjuk. Nos, én szeretnék ezzel élni.

Általános iskolás korom óta sportolok a falu térségén belül. Kézilabdáztam, fociztam, kondiztam. Ezek közül időtől és lehetőségtől függően aktívan focizok és kondizok mind mai napig.

Térjek a lényegre! Eddigi tapasztalataimból kiindulva nagyon hasznosnak tartanám a kaplonyi kondtiterem felújítását vagy egy új létrehozását! Az elmúlt évek folyamán többször kértünk elhanyagolható összeget – a falu költségvetéséhez viszonyítva – minimális újításokra, de sikertelenül.

Ha ezt a sportot is segítene beindítani a falu vezetősége, akkor nagy számú lakost tudna megmozgatni ez a sportág. Nagyon sok fiatal bejár Károlyba, vagy nem jár edzeni a kicsi terem és a kisebb gondok miatt, az idősekről és a középső korosztályról nem is beszélve! Ezzel a témával kapcsolatban nem szeretném tovább húzni a szót, mert sokat tudnék még róla írni. A másik javaslatom pedig szintúgy a fiatalokat érintené inkább. Egy tenisz- és egy műfüves pálya. Sok baráti társaság Börvelybe, Károlyba vagy Fényre kell eljárjon ezek hiánya miatt.

Legfőbb indoklásom ezekkel kapcsolatban, hogy egy olyan közösséget tudjunk létrehozni – idővel –, ahol a fiatalság nem a bárokba és más helyekre jár el zülleni, hanem a baráti kapcsolatokat ápolja, illetve a sportol, ezzel megőrizve egészségét és megalapozva jövőbeli énét.”

Nagyon szépen köszönjük ezeket a visszajelzéseket, igyekszünk összegezni őket, és amennyiben lehetőségünk lesz rá, hozzákezdeni a megvalósításokhoz. Csodát semmiképpen sem ígérhetünk, nem lesz minden gond megoldva szeptember 27-e után Kaplonyban. Mindössze arra vállalkozik a kaplonyi RMDSZ csapata, hogy jobban odafigyeljen a lakosok kéréseire, igényeire. Amit lehetséges önerőből megoldani, azt meg is tenni, ami pedig túl nagy feladat, arra egyéb forrásokat keresni. Minden gondot nem lehet kiigazítani, főleg nem egyből, de igenis kötelességünk mindegyikkel foglalkozni, mindegyik kapcsán egy megoldási elképzelést létrehozni.

(megyeri)