Kaplonyi konzultáció

Szerencsére már több visszajelzést kaptunk azon közvélemény-kutatásunk kapcsán, amelyet a napokban minden kaplonyi portára eljuttatott újságocskában hirdettünk meg. Ennek a lényege: írjuk össze, hogy mind a község egészét tekintve, mind pedig szűkebben, az utcánk kapcsán mely beruházásokat is tartunk fontosnak.

Az az elképzelésünk, hogy addig is, ameddig megérkezik a többi visszajelzés, párat közlünk. Természetesen a nevek nélkül (mint ahogy a hozzánk eljuttatottakat sem rögzítjük a nevek mentén).

Nos, vágjunk is neki! Egy hölgy írt nekünk ma. Szerinte a legfontosabbak a következők:

  1. a Magyar utca rendezése;
  2. a labdarúgópálya felé az utat rendezni;

  3. a labdarúgópálya, a tribün kiépítésének folytatása – arra is kibővíteni a csatornahálózatot, a gázvezetéket, fásítani arra is;

  4. az új központ rendbetétele – az orvosi rendelők, az oktatási intézmények felújítása, kibővítése;

  5. kedvezményes feltételek mellett telket biztosítani fiataloknak (legalább 600 négyzetméteres parcellákat, talán a labdarúgópálya mentén).

A szűkebb környezete kapcsán kifejtette, hogy a Magyar utca újraaszfaltozását igencsak időszerűnek tartja. Mégpedig úgy, hogy ahol lehetséges, szélesítsék is ki az utat. Hozzátette: „bizonyos szakaszokon nem ártana fekvőrendőrt elhelyezni (nem csak a Magyar utcán, hanem más utcákban is!). Az árkok rendbetétele is elengedhetetlen!”

Köszönjük a visszajelzést, igyekszünk összegezni ezeket. Amennyiben van ideje, módja, kérjük, Ön is küldje el nekünk valamilyen úton-módon a meglátásait.