Készülődés a „helyhára”

Szombat óta Kaplonyban is lehet iktatni a támogatói aláírásokat, illetve a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges különféle nyilatkozatokat, dokumentumokat. Természetesen a Kaplonyi RMDSZ csapat is javában készülődik.

Tegnap, azaz szombaton például meg is nevezte, hogy a Szövetség részéről ki lesz tagja az úgynevezett Helyi Választókerületi Irodának – éspedig Zöld Tímeát kérték fel erre a korántsem könnyű, illetőleg nagy felelősséggel járó feladatra. Péntek délelőtt egyébként Szatmárnémetiben, a törvényszék épületében kisorsolták ezeknek a választási irodáknak az elnökeit, illetőleg helyettes elnökeit. Kaplonyban Csizmár Erika, a község jegyzője az elnök, míg a helyettes: Adrian Tibil.

A Kaplonyi RMDSZ közel 500 támogató aláírást gyűjtött – ezek egy részét a múlt héten eljuttatták a megyei szervezethez, hiszen idén is külön íven lehetett támogatni a megyeitanács-elnöki, valamint a megyeitanács-tagsági feladatra pályázókat, illetőleg a polgármesteri, valamint a helyitanács-tagsági feladatkörökre pályázókat. A támogató aláírások közül a megyeieket tehát a megyei választókerületi irodán kell majd iktatni, míg a helyieket itt, helyben. Ezek mellé kell a különféle, igencsak részletes (és sok esetben meglepő) nyilatkozatokat csatolni (például arról, hogy nem volt a szocialista romániai titkosszolgálat munkatársa azoknak is kell nyilatkozniuk, akik 1989 decembere után születtek…).

M. T. R.