Hogy is van ez?

„A járdákat a zöldövezetekkel együtt rendbe kellene tenni. Hogy a falunak legyen egy kis arculata! Most ugye van, aki gyümölcsfát tart a háza előtt, van, aki próbál virágot ültetni, van, aki örökzöldet tesz oda. És van, aki nem is foglalkozik vele, mert nincs tehetsége, vagy nem is akarja. Tulajdonképpen az közterület, tehát valahol az önkormányzat kötelessége, hogy rendben tartsa. De mindenképpen kellene egy arculatot adni az egésznek.

Fel kellene kérni egy céget, hogy készítsen egy látványtervet, azt közvitára bocsátani – el kell hívni az embereket, és meg kell őket hallgatni! Persze biztosan lesznek, akiknek nem fog smakkolni a dolog, de ezt előbb-utóbb meg kell tenni. Szerintem alapvetően fontos, hogy ha valaki belép a faluba, láthassa, hogy a településnek egységes az arculata. Hogy például egy leendő befektetőben jó benyomások szülessenek meg. Nem csak a házaknak kell szépeknek lenniük, hanem a közterületnek is. Hogy kellemes érzése legyen mindenkinek, amikor megérkezik Kálmándra” – idézet Belényi Tibitől.

Nos, erről beszéltem én is, amikor szakembereket vittem Kaplonyba. Nem tudom, hogy polgármesterünk lépett e valamit – írta tegnap a közösségi felületre Máncz Dezső korábbi kaplonyi polgármester.

Mosdóczi Vilmos jelenlegi polgármester a tegnapi tanácsülésen kérdésre reagálva elmondta, hogy nem érkezett semmiféle érdemleges válasz azoktól a bizonyos szakemberektől, viszont egy nagykárolyi földmérő küldött számukra adatokat.

(megyeri)

A Belényi Tiborral készült interjú ide kattintva olvasható el.