Az őszinteség a fontos!

A bizakodás és a tettrekészség jellemezte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kaplonyi szervezetének ma késő délután megtartott gyűlését. Lassan meg kell kezdeni a konkrét felkészülést a szeptember 27-én sorra kerülő helyi választásokra – értettek egyet.

Azonban az újfent tombolni-látszó járványhelyzet okán (egyelőre) elmaradnak az elképzelt szabadtéri rendezvények. Pedig mint szó esett róla, igencsak hasznos lenne minél többekkel megbeszélni – akár kötetlenebb formában is – a községet érintő kérdéseket. Fontos lenne közösségi élményt biztosítani… Sebaj, amolyan alternatív módszereket igyekeznek kigondolni – merült fel.

Amúgy aránylag kevesen voltak jelen a gyűlésen, egész egyszerűen sokan nyaralnak, vagy egyéb elfoglaltságuk okán nem tudtak megjelenni a választmányi megbeszélésen, amelyen a következők voltak jelen: Somogyi Karola, Fleisz Tamás, Csizmár Tamás, Máncz Szabolcs, Pósz Attila, Tillinger Ferenc, Gál Zoltán, Megyeri Tamás Róbert, illetve Kánya Zsolt, a szervezet ideiglenes elnöke.

Nyilván politikai jellegű kérdésekre is kitértek: lassan körvonalazódik, hogy a többi szervezet milyen célok mentén vág majd neki a választásoknak. Nos, a kaplonyi RMDSZ továbbra is az emberek elé állást, a nyílt szembenézést választja, őszintén igyekszik mindenkihez eljuttatni a közjót illető elképzeléseit. Teszi ezt annak a tudatában, hogy tagjai olyan csapatot alkotnak, amely bármely, a községet érintő kérdéskörben szakavatott választ tud megfogalmazni.