Könyv Kaplonyról

Kaplonyról szóló kiadvány láthat rövidesen napvilágot. A monográfia-adattár szerzője Papp Lajos Szilágy megyei író, helytörténész, újságíró.

Érdeklődésünkre a kiadvány szerzője elmondta, hogy reményei szerint nyárutóra, őszre el is készül a művel, melyben számos kaplonyi találhat érdekes információkat. Értelemszerűen a helytörténetet tálalja az olvasó elé, a Tempfli Imre atya által írt monográfiához képest némileg jobban fókuszál a világi történésekre, a mindennapokra. Kutatásokat a temetőben végzett, de számos helybelivel is beszélt, illetőleg számos publikációt is áttanulmányozott az adatgyűjtés során.

Az adattár-kiadvány kétkötetes lesz, sőt, már az is bizonyos, hogy a két kiadvány két különböző cím alatt lát napvilágot: Kaplony a történelem forgatagában; illetőleg Kaplonyi krónika. Egyelőre nem tudja a szerző sem, hogy miként fog elkerülni az olvasókhoz, arról minden bizonnyal a megrendelő, azaz a polgármester fog gondoskodni.

Papp Lajos több kötetet is kiadott már, egyebek között Szilágysomlyóról szóló monográfiát is. Ő a Szilágy megyei Magyar Polgári Párt szervezetének tiszteletbeli elnöke.

A kiadványok hátsó fedőlapjaira szánt ismertetők:

hatso 1

hatso 2