Egyedi munkák a megbízhatóság jegyében

Negyed évszázad tevékenységének bemutatására hivatott a Fleissig Kft. nemrégiben megjelent honlapja. 25 évet felölelni – képekkel, leírásokkal. A templomtetők, illetve a templombelsők állványozása, felújítása a fő ismérvük, illetőleg a templomtetőzet cseréje. Európai uniós szabványoknak, műemlékvédelmi előírásoknak megfelelő módon végzik el ezeket a munkálatokat.

A legjellemzőbb szolgáltatásuk tehát a templomfedés, ugyanakkor a munkálatok mindegyikét elvégzik, azaz az épületbádogozástól megkezdve a kül- és beltéri kőművesmunkálatokon keresztül mindent. Amit mégsem ők maguk végeznek el, azt is olyan alvállalkozókkal közösen valósítják meg, amelyekkel már hosszú-hosszú évek óta együtt dolgoznak. A megbízhatóság a legfontosabb célkitűzésük. Ennek jegyében valósítanak meg minden szolgáltatást.

Szintén jellemző a Fleissig vállalatra a kovácsoltvas kerítések, illetve úszókapuk (családi vagy ipari) készítése. Mégpedig mindig egyedieket hoznak létre, nem sorozatgyártmányokat. A kivitelezést minden esetben helyszíni szemle alapján, a követelményeknek, igényeknek megfelelően egyedi tervezés előzi meg. Magas minőségű, olasz ArteFerro kovácsoltvas termékekkel dolgoznak – avat a részletekbe Fleisz Áron, a cég építőmérnöke. Ő a debreceni egyetemen szerzett mérnöki diplomát. Szakmai gyakorlatainak egyike a cívis város Fórumának felépítéséhez köti. Volt, amikor nem kevesebb mint harminchat órán keresztül betonozták az építményt.

Jelenleg a nagypeleskei magyar ajkú görögkatolikus egyházközség templomának tetőzetét újítják fel. A tetőzetet cserélik ki egész pontosan, mégpedig a három toronyra titáncink alapú lemezek kerülnek fel. Egyébként korántsem véletlen az – magyarázza a szakember –, hogy nemesfémeket (titáncink, sárga, illetve vörösréz) használnak fel a tornyoknál, hiszen ezek felveszik a formát, míg például az acéllemezeket nagyon nehezen, körülményesen lehetne ilyenné formálni.

A honlapjuk célja az, hogy ízelítővel szolgáljanak a munkájukból. Megismerhessük őket: mi, a leendő ügyfeleik. Böngéssze Ön is szeretettel!

Honlapjuk hivatkozása: http://www.fleissig.ro/

1
A nagypeleskei templom

Ízelítő a munkáikból.