Egyöntetű igenek

Amolyan formális tanácskozást tartott tegnap délután a kaplonyi helyhatósági döntéseket meghozó testület.

Az idei 33-as határozattervezet kapcsán szót ejtettek a „Kaplony községbeli utcák modernizálása” elnevezésű beruházás Műszaki terve alapján kialakított műszaki és gazdasági sarokszámok elfogadásáról. Egyöntetű határozatot hoztak a testület tagjai: igennel szavaztak az előterjesztésre. Szintén így tettek 34-es határozattervezet kapcsán. A „Szatmár megyei Kaplony község polgármesteri hivatala székházának részleges felújítása” elnevezésű beruházás Megvalósíthatósági terve alapján összeállított műszaki és gazdasági sarokszámok elfogadásáról döntöttek. A 35-ös határozattervezet a Szatmár megyei Kaplony község LEADER Partnerséghez történő csatlakozásának jóváhagyásáról szólt. A 36-os határozattervezet Kaplony község az „Európa építése a helyi hatóságokkal együtt” hálózathoz való csatlakozásáról és egy helyi tanácstag, a hálózat tagjának való kinevezéséről. Csizmár Antal Tamás alpolgármestert kérték fel erre a feladatra.

Az egyebek kapcsán a következőkről beszéltek:

* Ismét egy vállalkozás keresett meg bennünket azzal, hogy ellátnák az éjjeli őrjáratot a község területén. Az árat figyelembe véve már jóval kedvezőbb az ajánlat.

* Szombaton két esemény is lesz Kaplonyban. A Fodor–Romász Emléktorna, illetve a Szivárvány Egyesület Fitt Napja. Mindenkit szeretettel várnak mindkét rendezvényre!

* Egyre-másra különféle árusok jelennek Kaplony község területén. Újabban például tyúkot kínálnak. Azonban erre nincs semmiféle engedélyük, sőt, szakemberek szerint nagy a veszélye annak, hogy betegséget hordozhatnak a szárnyasok. Ennek okán arra kérjük a lakosokat, hogy ne vásároljanak tőlük semmit, sőt, értesítsék a hatóságokat, amikor látják az árusokat. Köszönjük a megértést! Közös érdek az, hogy engedély nélkül, ellenőrizetlen forrásból származó portékát ne lehessen Kaplony területén árulni.

* Legalább fél köbméternyi nedves törlőkendőt és pelenkát vettek ki a Német Demokrata Fórum kaplonyi székháza melletti szennyvízátemelő pompánál. Ennek okán ismételten kérik a lakosokat: ügyeljenek! Számos alkalommal előfordult már ilyesmi – és bizony mindahányszor óriási gondot okoz az, ha ezeket a le nem bomló anyagokat a szennyvízhálózatba helyezzük. Heti rendszerességgel ki kell vonuljanak a szolgáltató munkatársai, és amíg megoldják a problémát sokak számára elviselhetetlen körülmények keletkeznek. Kérünk szépen mindenkit – nyilván az érintetteket –, hogy a rendszerbe a továbbiakban ne tegyenek ruhát, törlőkendőt, pelenkát… Mint megtudtuk, nagy gondot okoznak a kézfertőtlenítő kendők is. Szigorúan tilos és ellenjavallt azokat a vécétartályba dobni. Nagyon fontos, hogy felelősségteljesen viszonyuljunk mindehhez, hiszen nagyon sok embernek okozhatunk kárt.

* Körülbelül 1 millió lej értékben pályázott meg a község az iskolával együttműködésben tanfelszereléseket, bútorokat, eszközöket. Tegnap értesítettek, hogy minden követelménynek megfelel a mi pályáztunk is. Hajrá!

%d blogger ezt szereti: