Védekezzünk a parlagfű ellen

Kérjük a gazdákat, hogy minél hamarabb és hatékonyabban tisztítsák meg a területeket a parlagfűtől. Tegyék ezt azért, mert embertársainknak segítenek, illetve érdemes azt tudni, hogy mindannyiuk kötelessége a parlagfű-mentesítés, erre kötelez a törvény.

A parlagfű által kiváltott allergia a lakosság egy igencsak jelentős részének mindennapjait nehezíti meg, ezért minden földtulajdonosnak kötelessége, hogy tegyen a növény elszaporodása ellen, az önkormányzat feladata pedig abban áll, hogy az érintett telkeket azonosítsa és ellenőrizze.

A parlagfű irtását rendelte el a szakhatóság. A Kaplonyi Polgármesteri Hivatal tisztelettel kéri a lakosokat, hogy kellő odafigyeléssel álljanak hozzá mindehhez. Rövidesen megkezdődnek az ellenőrzések. Amennyiben valahol parlagfüvet észlelnek, szólunk a tulajdonosnak, de a sokadik alkalommal büntetésre is lehet számítani.

Ugyanakkor számítanak a lakossági bejelentésekre is. Ha a környezetében sok a parlagfű, tájékoztassa erről Csizmár Antal Tamás alpolgármestert, hogy intézkedhessen.

Az előző évek legelterjedtebb módja a parlagfű és gyomok irtására az úgynevezett Viballa gyomirtó szer, melynek alkalmazása egyszerű, az ajánlott adag 1 L/Ha. A szer használata 5–25 fok között javasolt.

%d blogger ezt szereti: