Remeklő Túrósok

Kifejezetten jól szerepelt a kaplonyi, Túrósok nevet viselő csapat a Petőfi 200 kvízverseny megyei döntőjében. Ugyanannyi pontot szereztek, mint a nagykárolyi csapat tagjai…

Hatalmas népszerűségnek örvendett a Szatmár és Máramaros megyében tartott Petőfi 200 irodalmi és honismereti kvízturné. A Szatmár Megyei RMDSZ felkérésére Kovács Zsolt kvízmester Petőfi ars poétikáján és a két megye a költőhöz köthető településein kalauzolta végig a játékosokat a tőle megszokott szórakoztató stílusban. Az eseménysorozatra természetesen a magyar forradalmár-költő, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából tartott rendezvénysorozat részeként került sor. A kvízturné egy tucat települést érintett. Szatmárnémeti mellett volt forduló Nagybányán, Nagykárolyban, Mezőteremen, Csanáloson, Avasújvárosban, Szatmárhegyen, Koltón, Sárközújlakon, Túrterebesen, Erdődön és Tasnádon is.

„A kvízműsorok hangulata a Pilvax hangulatát próbálta megidézni, a sok homlokracsapás és felkiáltás közepette igazi csapatokká értek a baráti társaságok” – mondta el a kvízmester.

A kvízturné minden településének nyertes csapata március 30-án, csütörtökön mérte össze a tudását és szerencséjét Szatmárnémetiben, a RedHat Yardban. A megyeközi döntőt végül a bányaiak nyerték meg, de jól szerepeltek a tasnádiak és az erdődiek is. A kaplonyi Túrósok és a nagykárolyi Zsírkutyák ugyanannyi pontot gyűjtöttek össze. A kaplonyi csapat tagjai: Csizmár Erika, Zima Anna, Mészáros Zsuzsa, Csizmár Antal és Megyeri Tamás Róbert.

%d blogger ezt szereti: