A döntőre készülnek

Hatalmas népszerűségnek örvendett a Szatmár és Máramaros megyében tartott Petőfi 200 irodalmi és honismereti kvízturné.

A Szatmár Megyei RMDSZ felkérésére Kovács Zsolt kvízmester Petőfi ars poétikáján és a két megye a költőhöz köthető településein kalauzolta végig a játékosokat a tőle megszokott szórakoztató stílusban. Az eseménysorozatra természetesen a magyar forradalmár-költő, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából tartott rendezvénysorozat részeként került sor.

A kvízturné egy tucat települést érintett. Szatmárnémeti mellett volt forduló Nagybányán, Nagykárolyban, Mezőteremen, Csanáloson, Avasújvárosban, Szatmárhegyen, Koltón, Sárközújlakon, Túrterebesen, Erdődön és Tasnádon is.

„A kvízműsorok hangulata a Pilvax hangulatát próbálta megidézni, a sok homlokracsapás és felkiáltás közepette igazi csapatokká értek a baráti társaságok” – tudtuk meg a kvízmestertől.

A kvízturné minden településének nyertes csapata március 30-án, csütörtökön fog összecsapni Szatmárnémetiben, a RedHat Yardban, ahol a résztvevők tovább mélyítik tudásukat az irodalomban és honismeretben és ahol eldől, melyik település ismeri legismertebb költőnk munkásságát, hagyatékát a legjobban!

A döntőben összeméri majd Petőfi Sándorral kapcsolatos tudását és általános műveltségét a szatmárnémeti Pilvax, a nagykárolyi Zsírkutya, a mezőteremi Setőfi Pándor, a „csanálosi” Túrósok, az avasújvárosi Pilvax, a szatmárhegyi Rózsák, a koltói Teleki hagyatéka, a nagybányai Axiómák, a sárközújlaki Sikoly, a túrterebesi X-ek, az erdődi Szabad Csapat és a tasnádi Vén Tapacs.

„A döntőben szereplő legjobb csapat egy Szatmári Termék ajándékcsomagnak örülhet majd. De az ajándékcsomagnál fontosabb, hogy a résztvevők egy újfajta, agytekervényeket megmozgató szórakozásba kóstolhattak bele, ezáltal pedig rendhagyó módon ápolták Petőfi emlékét” – mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a kvízturné ötletgazdája.

Közlemény

%d blogger ezt szereti: