Nem engednek a ’48-ból Kaplonyban sem

Igyekszünk ebben az évben is megható, szívet melengető ünnepséget tartani a magyar szabadság ünnepe alkalmából Kaplonyban.

Mint minálunk szokás, a helyi általános iskola, a Fényi István nevét viselő oktatási intézmény tanulói készülnek igazán frappáns, a mához is szóló műsor-összeállítással, majd a több mint száz éves kaplonyi fúvószenekar tagjai kedveskednek pár Kosssuth-nótával, szabadságharcbeli dallamokkal. (Idén ők ott lesznek a megyeközpontbeli rendezvényen is!)

Szó lesz majd a diákok nyelvén arról, hogy mire is emlékezünk, mi is történt 1848. március 15-én. S mindaz mit eredményezett, mindez 13 órakor kezdődik, a helyszíne pedig a kultúrház.

Az ünnepi műsort követően a Szent Antal római katolikus templom kertjében lévő Szentkorona szoborhoz vonulnak a részvevők. Alkalomhoz illő gondolatok és imák hangzanak majd el. Koszorút is el fognak helyezni. Illetőleg közösen elénekeljük a Nemzeti imánkat, a Himnuszt. Aki tud, jöjjön, ünnepeljünk közösen!

Később Szatmárnémetibe utazik a diákok egy küldöttsége, illetve más kaplonyiak. Fontos, hogy a megyei rendezvényünkön is képviseltessük magunkat. Hajrá, Kaplony!

%d blogger ezt szereti: